Hierom moeten we trots zijn op onze vrijheid

- Overig

 Calvin Harris Rag'n'Bone Man Snoop Dogg Wiz Khalifa Bruno Mars Macklemore & Ryan Lewis Shawn Mendes
vrijheid

Stilstaan bij onze vrijheid is altijd goed. Ook artiesten verwerken het thema vrijheid vaak in hun tracks. We zetten acht van die nummers voor je op een rij, om onze vrijheden te vieren.

1 YOUNG, WILD & FREE - Snoop Dogg & Wiz Khalifa
Waar Snoop Dogg en Wiz Khalifa over zingen gaat misschien wat ver, maar ze staan wel stil bij de keuzes die je zelf mag maken. Uiteraard wel zo, dat je buren en andere landgenoten er geen last van hebben. En binnen de kaders van de wet.

2 GIANT - Calvin Harris & Rag'n'Bone Man
Ieder mens in ons land doet er toe en mag zijn wie hij of zij wil zijn. En dat betekent ook dat je trots kan zijn op jezelf en dus tegen jezelf mag zeggen: I'm a giant!

3 SAME LOVE - Macklemore & Ryan Lewis
In zo'n 72 landen is homoseksualiteit nog altijd strafbaar. In Nederland mag je verliefd worden op wie je wilt en trouwen met wie je wilt. Daar is overigens wel flink voor gestreden en nog altijd voelen veel LHBTQI'ers zich niet veilig op school of op straat. 

4 IN MY BLOOD - Shawn Mendes
We verschillen van elkaar, maar dat kan onze kracht zijn. Onze vrijheid stelt ons in staat om hulp te vragen, wanneer het even niet lukt. Shawn Mendes vraagt in dit nummer om hulp, wanneer hij zich angstig voelt.

5 SKYWARD - Davina Michelle
Je mag in Nederland vertellen wat je te vertellen hebt. Maar soms, wanneer die meningen meer op afzeiken gaan lijken, mag je je ervoor afsluiten. Davina Michelle zingt erover op Skyward. 

6 LA VIE EST BELLE - Diggy Dex ft. Vali
En soms, soms is het gewoon fijn om even stil te staan bij wat we hebben. "We doen het allemaal met wat je krijgt hier, vooral het leven," rapt Diggy Dex treffend.

7 WAR - Kensington
"We won't go to war," hoor je in Kensington's War. En zo is het maar net!

8 PRETTY SHINING PEOPLE - George Ezra
George Ezra vertelde over Pretty Shining People het volgende op Twitter: "De track gaat over het feit dat we beter af zijn mét elkaar, dan zonder. De wereld is een fijnere plek wanneer we van elkaar houden." En zo is het. We mogen geloven wat we willen in dit land, iedere club supporten, je eigen overtuigingen hebben. Maar met elkaar bereiken we meer.