Het is de Dag van de Piano!

- Overig

 Lewis Capaldi Lady Gaga Rag'n'Bone Man Calvin HarrisSuzan & freekPiano day
Lady Gaga Piano Day

Wij hebben op deze dag van de piano, vier tracks uit de huidige Top 40 voor je op een rijtje gezet met waarin de klanken van dit prachtige instrument te horen zijn.

Het is vandaag de 88e dag van het jaar en daarom is het wereldwijd Piano Day. Jaarlijks valt dit evenement op de 88e dag van het jaar omdat een piano 88 toetsen heeft. Wij hebben de huidige Top 40 doorgespit en hebben vier nummers gevonden waarin je duidelijk een piano hoort. 

1. Suzan & Freek - Als Het Avond Is
De huidige nummer twee in de Top 40 begint al met de mooie klanken van een piano. De combinatie die daarna volgt met de mooie stemmen van Suzan & Freek en een gitaar maakt dit nummer af. Als Het Avond Is zal dan ook worden opgetreden door de muzikanten wanneer zij op Freshtival staan.

Check de songtekst van Als Het Avond Is

2. Calvin Harris & Rag'n'Bone Man - Giant
In het dance-nummer van Calvin Harris & Rag'n'Bone Man genaamd Giant hoor je tijdens het refrein van het nummer duidelijk de klanken van een piano. Daarna volgen de blaasinstrumenten en de EDM beat. Het nummer staat deze week op de vierde plek in de Top 40.

Check de songtekst van Giant

3. Lady Gaga - Always Remember Us This Way
Lady Gaga speelt in de videoclip van Always Remember Us This Way op de piano en deze is ook duidelijk te horen in het nummer. Het nummer is afkomstig van de film A Star Is Born en is niet de enige track uit de film die in de Top 40 staat. Ook Shallow is te vinden in de hitlijst.

Check de songtekst van Always Remember Us This Way

4. Lewis Capaldi - Someone You Loved
Als laatste in ons lijstje hebben we het nummer Someone You Loved van Lewis Capaldi. Het nummer is afkomstig van de zanger zijn album Breach en heeft als basisinstrument de piano. Over de piano heen hoor je de prachtige stem van Lewis en dit zorgt voor een rustige sfeer. Dat is toch genieten op Piano Day!

Check de songtekst van Someone You Loved

(Foto: YouTube)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!