Deze zomerhits ben je misschien helemaal vergeten

- Overig

 Show N Prove Bløf Mafikizolo R.I.O. Takura Disciples
Deze zomerhits ben je misschien helemaal vergeten

Ieder jaar kent wel flink wat zomerhits. Sommige nummers brul je jaren later nog mee, andere tracks vergeet je juist alweer snel. De onderstaande vijf tracks waren ooit Top 40-hits, maar waarschijnlijk zou je ze niet zo snel in je zomerse playlist zetten. Je hoort ze namelijk niet vaak meer.

MIDZOMERNACHT – BLØF (2009)
Huh? Heeft BLØF ooit een zomerhitje gescoord? Yep! In 2009 verscheen Midzomernacht middenin de zomer. Mocht de track je niet bekend voorkomen, dan kan dat kloppen. Het nummer stond slechts 5 weken in de Top 40 en kwam niet verder dan de 22e plek. Midzomernacht is de tweede single van het album april en is de soundtrack van het concert dat de mannen op de langste dag van het jaar gaven in 2019 en dat is inderdaad de midzomernacht.

MARABI – Mafikizolo (2010)
In 2010 wordt het WK-voetbal in Zuid-Afrika gehouden. Dat levert verschillende Top 40-hits op, zoals Wavin’ Flag van K’naan en Waka Waka (This Time For Africa) van Shakira en Freshlyground. Ook Marabi van het Zuid-Afrikaanse Mafikizolo haalt de Lijst der Lijsten. De track gaat over een dans die twee geliefden uit voeren en ‘marabi’ betekent in het Nederlands iets als hondsdolheid.

PARTY SHAKER – R.I.O. feat. Nicco (2012)
Bij de naam R.I.O. denk je misschien aan hits als De Janeiro, When The Sun Comes Down en After The Love. Stuk voor stuk tracks die heel vaak voorbijkwamen op de radio. Party Shaker werd een kleinere hit dan Shine On en One Heart en toch zijn die nummers van de Duitse producers Manuel Reuter en Yann Peifer net wat meer blijven hangen. Het kan soms raar lopen in de popmuziek…

ZIMMA FRAME – Show N Prove feat. Takura (2013)
De Schotse dj en producer Ellis Taylor, beter bekend als Show N Prove, begon in zijn thuisland al met het maken van muziek, maar hij brak pas echt door toen hij in Londen ging wonen. Hij ging aan het werk voor succesvolle Britse groepen en artiesten als Rizzle Kicks en Tinchy Stryder, maar bleef ook zelf met nummers komen. Zimma Frame wordt in de zomer van 2013 een kleine Top 40-hit: slechts 3 weken stond de track in de lijst, met de 32e plek als hoogst behaalde positie.

ON MY MIND – Disciples (2017)
Je kent de Britse producers Nathan Duvall, Gavin Koolmon en Luke McDermott, oftewel Disciples, waarschijnlijk wel van hun nummer 1-hit uit 2015 met Calvin Harris, How Deep Is Your Love. Maar het trio scoort twee jaar later ook op eigen kracht nog een hit. On My Mind komt in de Nederlandse Top 40 tot de 28e plek. Daarna lukt het de Britten niet meer om de lijst te bereiken en raken ze een beetje in de vergetelheid bij het grote publiek.

De grootste zomerhits ooit check je in onze playlist Top 40 Hitdossier Zomer op Spotify!