De succesvolste samenwerkingen tussen groepen

- Overig

 Coldplay BTS CNCO Little Mix Meduza Goodboys The Underdog Project The Sunclub Counting Crows Bløf The Chainsmokers
De succesvolste samenwerkingen tussen groepen

Via My Universe van Coldplay en BTS staat er weer een samenwerking in de Nederlandse Top 40. Dat is natuurlijk niet zo bijzonder, want de laatste jaren zijn ‘collabs’ bijna meer regel dan uitzondering geworden. Maar wat zijn nu de succesvolste samenwerkingen tussen twee groepen?

In 2017 sloegen de Amerikaanse boyband CNCO en de Britse girlband Little Mix de handen ineen voor een remix van Reggaetón Lento, dat de latino’s eerder veel succes bracht in vooral de Spaanstalige landen, met een nummer 1-hit in Mexico als hoogtepunt. Met de toevoeging van Little Mix deed de groep een poging om ook de rest van de wereld in te pakken. In Nederland werd de track een groot succes. Het nummer werd uitgeroepen tot Alarmschijf en bereikte op 28 oktober 2017 de tweede plek, wat meteen ook de hoogst behaalde positie was. In totaal zou de remix 26 weken in de Top 40 staan en maar liefst 686 Top 40-punten bij elkaar harken. Daarmee is de Spaans- en Engelstalige collab de meest succesvolle samenwerking ooit in de lange geschiedenis van de Nederlandse Top 40.

1. REGGAETÓN LENTO (REMIX) - CNCO & Little Mix (2017)

Meduza en Goodboys bijna op gelijke hoogte
Daarbij moet wel worden aangetekend dat ook Piece Of Your Heart van Meduza en Goodboys uit 2019 686 punten wist binnen te halen. Die track kwam niet verder dan de vierde plek en dus vallen de cijfers in het voordeel van CNCO en Little Mix uit. De twee nummers hebben een straatlengte voorsprong op de nummer 3, Summer Jam 2003 van The Underdog Project en The Sunclub. Hun zomerhit stond 19 weken in de Lijst der Lijsten, maar wist wel de nummer 1-positie te halen. En hoe! In de zomer van 2003 bekleedde de track maar liefst 9 weken lang de bovenste positie van de Top 40. 

2. PIECE OF YOUR HEART - Meduza ft. Goodboys (2019)

3. SUMMER JAM 2003 - The Underdog Project vs. The Sunclub (2003)

Eerste nummer 1-hit voor BLØF
Een jaar later stegen de mannen van BLØF voor het eerst naar nummer 1. Holiday In Spain was een samenwerking met Counting Crows. Die Amerikaanse band had daarvoor nog maar één keer in de Nederlandse Top 40 gestaan (met Big Yellow Taxi, een cover van Joni Mitchell). Holiday In Spain stond 5 weken op nummer 1 en kwam in 20 weken Top 40 tot 646 Top 40-punten.

4. HOLIDAY IN SPAIN - Counting Crows & BLØF (2004)

Lukt het ook met BTS?
Coldplay heeft met My Universe nog een lange weg te gaan, maar de band staat al in de top 5 van succesvolste samenwerkingen tussen twee formaties. In 2017 werkten de Britten samen met The Chainsmokers op Something Just Like This. Dat is de hekkensluiter in de top 5, met 585 punten. De vierde plek was het eindstation in de enige echte hitlijst van Nederland. De grote vraag is of Coldplay het opnieuw kan lukken om deze top 5 te bestormen. De tijd zal het leren.

5. SOMETHING JUST LIKE THIS - The Chainsmokers & Coldplay (2017)

MY UNIVERSE - Coldplay x BTS

Foto: YouTube