Carnaval in aantocht

- Overig

Carnaval in aantocht | De Deurzakkers

Hoewel de elfstedenkoorts nog niet uit het hoofd is begint het, vooral in het zuiden van ons land, al weet te kriebelen richting het eerste weekeinde van maart.

Dan gaat namelijk het carnaval weer los. Ook dit jaar zien we al weer verschillende sfeer verhogende nummers verschijnen en dan noemen we de singles van Vieze Jack (De Jack Express) en C.V. de Kapotte Kachels (Terug Over De Maas) als recente voorbeelden.

De Top 40 en het carnaval hadden altijd een sterke band maar de laatste tijd hebben nummers duidelijk meer moeite de lijst te bereiken. De laatste typische carnavalsnotering stamt inmiddels uit 2010 met Zachte G Harde L (van Jos van Oss). Een jaar eerder was André van Duin dicht bij een top 10-hit met De Balletjes Van De Koningin.

Halverwege januari zagen we voorheen de eerste carnavalshits al hun opwachting maken in de Top 40 met sprekende voorbeelden als Mien Waar Is M’n Feestneus (van Toon Hermans) en Willempie (van André van Duin).

Vandaag is het zelfs precies 44 jaar geleden dat de Deurzakkers hun eerste Top 40-hit scoorden met Zak ‘Es Lekker Door. Een getal dat vanwege de carnaval nu, met 4 keer elf, extra lading krijgt. De twee kijken nog steeds met gepast ongeloof naar de start van hun loopbaan in 1975, ook omdat het nummer al een tijdje op de plank lag. Het duo slingerde sinds 1985 nagenoeg jaarlijks een hit de Top 40 in en daarmee schreven Willem en Clemens uiteindelijk tien Top 40-hits op hun naam. In 2015 brachten ze hun eerste hit opnieuw uit ter gelegenheid van het 40-jarige jubileum.

Bekijk hier de Top 40 van 4x11 jaar geleden.