80's Week: speelgoed uit de jaren 80

- Overig

 80sweek
Speelgoed 80's

Het is de 80's Week bij de Top 40! Wij trakteren je van 26 november t/m 2 december elke dag op een lijstje met hoogtepunten uit de jaren 80. Vandaag is het speelgoed uit de 80's aan de beurt!

Kinderen houden van speelgoed, dat is zeker! Al jaren lang komen er nieuwe vormen van speelgoed op de markt. Herken jij het speelgoed uit de jaren 80? Of zie je een gelijkenis met het speelgoed van tegenwoordig? Check hieronder het populairste speelgoed uit de 80's

View-Master
De View-Master is een systeem die dia's/foto's projecteerd. De dia's zijn gemonteerd in ronde kartonnen schijven, zeven paren per schijf. Deze schijven stop je in het apparaat en door de twee lenzen kun je de foto's zien. Je had schijven met alle soorten foto's: zo had je dia's met dieren maar ook met huishoudelijke apparaten. De View-Master lijkt wel een voorloper op de VR-bril!

Trollen
Ken jij ze nog, de trollenpoppetjes? Het is een kleine pop met fijndradig, felgekleurd, rechtopgekamd haar. De kinderen in de jaren 80 speelden veel met trollen, maar tegenwoordig kennen we de pop nog steeds!  In 2016 kwam de animatiefilm Trolls uit, waarin de poppetjes een hoofdrol spelen.

Traploper
De traploper wordt ook wel slinky genoemd en is een Amerikaans stuk speelgoed gemaakt van ijzerdraad of plastic in de vorm van een helix. Door de zwaartekracht kan het spiraal van trappen af lopen. Voor kinderen uit de jaren 80 was dit 'magisch'! 

Walkman
De oudere kinderen uit de 80's zag je voornamelijk rondlopen met een walkman. De walkman is een apparaat waarmee je cassetes kan afspelen via een koptelefoon. Het handige van de walkman is dat je hem overal mee naar toe kan nemen en is dus een voorloper van de MP3-speler en eigenlijk ook van de smartphone.

Wil je nog meer 80's? Check dan morgen deze pagina, want er komt een lijstje met eten uit de jaren 80 online!

***WINACTIE***

Weet jij wie er op nummer 80 staat in de 80's Top 100? Stuur je antwoord voor 2 december naar prijsvraag@top40.nl en maak kans op de Top 40 80's Hits CD! 

Met deelname aan deze winactie verstrek je ons persoonsgegevens per e-mail. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deelname aan de 80's Hits-cd-actie.

80's Week: speelgoed uit de jaren 80

(Foto: YouTube)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!