80’s Week: het lekkerste eten uit de jaren 80

- Overig

 80sweek
Eten jaren 80

Het is 80's Week bij Top 40! Wij trakteren je van 26 november t/m 2 december elke dag op een lijstje met hoogtepunten uit de jaren 80. Vandaag zijn lekkernijen uit de 80's aan de beurt.

Mierzoet snoep, buitenlandse gerechten, maar ook typisch Nederlandse producten: de 80’s waren een walhalla voor elke foodie. Check hieronder de hoogtepunten!

Vla uit een pak
Ken je Domo vla nog? Ongetwijfeld het lekkerste toetje uit de 80’s. En je moeder was ook weer gelukkig, want deze zoete zuivel zat in een pak. Lekker makkelijk!

Knorr Wereldgerechten
Ondertussen werden we nieuwsgierig naar de buitenlandse hap. Knorr sprong hier slim op in met zijn inmiddels beroemde Wereldgerechten. Het merk bracht in 1987 de eerste variant op de markt: Lasagne Bolognese. Anno 2018 nog steeds een van de populairste pakjes.

Kaas uit een tube
Tijd voor een feestje! In de jaren 80 geen biologische worteltjes, maar Bugles chips met kaas uit een tube, knakworstjes en ragout-pasteitjes. Dat waren nog eens verjaardagen.

Zure matten en toverballen
Kleurstoffen en suikers? Ja hoor, kom maar door! We aten ons als kind klem aan vliegende schotels, zure matten en toverballen. Grappig feitje: veel snoep heette anders in de jaren 80. Zo aten we stiekem een reep Raider (Twix) of goten we een zakje Treets achterover (M&M’s).

Tijd voor light
Halverwege de 80’s kwam een bruut een einde aan al die zoetigheid. De wereld raakte in de ban van het fenomeen ‘Light’. Light frisdrank, light yoghurt, light chips…

Wil je nog meer 80's? Check dan morgen deze pagina, want er komt een lijstje met belangrijke gebeurtenissen uit de jaren 80 online!

***WINACTIE***
Weet jij wie er op nummer 80 staat in de 80's Top 100? Stuur je antwoord voor 3 december naar prijsvraag@top40.nl en maak kans op de Top 40 80's Hits cd! 

Met deelname aan deze winactie verstrek je ons persoonsgegevens per e-mail. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deelname aan de 80's Hits cd-actie.

80’s Week: het lekkerste eten uit de jaren 80

(Foto: YouTube)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!