5 Is The Magic Number

- Overig

 Five Maroon 5 Grandmaster Flash & The Furious Five
Five band

Zaterdag was het bevrijdingsdag. Met festivals verspreid over heel het land vierden we onze vrijheid op een muzikale manier. Maar de 5e van de 5e is niet alleen een belangrijk cijfer voor Nederland. 

In Mexico staat 5 mei in het teken van Cinco De Mayo; de dag waarop Mexico een Frans leger versloeg. Dubbel feest dus! Wil jij alvast in de stemming komen? Het Hard Rock Café maakte, speciaal voor Cinco De Mayo, een overheerlijke cocktail samengesteld. De Rockin ‘Fresh Rita is een tropisch drankje op basis van vers limoensap en silver tequila  met een spannende twist. 

5 is deze week the magic number. Niet alleen in Nederland en Mexico, maar ook in de muziek speelt het nummer een belangrijke rol. Deze 5 succesvolle groepen hebben allemaal iets met het cijfer 5. 

5. The Jackson Five – I Want You Back (101 punten)

In 1969 bestormden de 5 broers Jackie, Jermaine, Marlon, Tito en Michael Jackson onder de naam The Jackson Five de hitlijsten. Een van hun grootste successen was I Want You Back (1970), dat de 13e plek in de Top 40 behaalde. Toen de groep in 1976 verhuisde naar het Epic label, bleef Jermaine achter bij Motown. De overige vier gingen door onder de naam The Jacksons en maakten daarna nog vele hits, voordat Michael solo ging.

4. Grand Master Flash & The Furious Five – The Message (172 punten)

Grand Master Flash wordt gezien als een pionier in de hiphopwereld. De DJ was een van de eersten die gebruik maakte van scratch-techniek. Met zijn groep The Furious Five behaalde hij in 1982 een hit met The Message, waarin ze rappen over het leven in de getto. De track stond 7 weken in de Top 40.

3. Five Star – All Fall Down (268 punten)

De Jackson 5 is niet de enige familie onderneming in dit lijstje. In 1983 werd Five Star opgericht; een Britse RnB groep bestaande uit drie zussen en twee broers. De groep scoorden tussen 1985 en 1988 diverse hits, waaronder All Fall Down dat 11 weken in de Top 40-lijst stond.

2. Five – Keep On Movin’ (352 punten)

In navolging van het succes van de The Backstreet Boys en *NSYNC werd in 1997 de Boyband Five opgericht. Ruim 3.000 Britse jongens deden auditie voor de groep en uiteindelijk werden Ritchie Neville, Scott Robinson, Abs Breen, Sean Conlon en Jason J Brown uitgekozen. De vijf mannen waren een hit en stonden meerdere keren in de Top 40-lijst. Hun hoogste notering was Keep On Movin’, waarmee ze de 3e plek haalden. 

1. Maroon 5 – Moves Like Jagger (838 punten)

De Amerikaanse band Maroon 5 heeft al heel wat hit noteringen op hun naam staan, wanneer ze in 2011 samen met Christina Aguilera de studio in duiken. De samenwerking blijkt een gouden zet te zijn. Hun duet Moves Like Jagger bereikt de eerste plaats van de Top 40 en wordt de grootste hit van Maroon 5.

(Foto's: BSR Agency & Hard Rock Café)