Coverafbeelding Oscar Harris and The Twinkle Stars - A War I Never Wanted

Oscar Harris and The Twinkle Stars

A War I Never Wanted

  • Statistieken
  •   3 wkn Tipparade
  •   1972

Artiestinformatie

Geboortedatum   30-11-1943
Land   Nederland

De in Suriname geboren Oscar Harris kwam begin jaren 60 naar Nederland toe voor een studie.


In 1965 vervolgde hij zijn zangcarrière bij de Surinaamse band The Twinkle Stars. De single Try A Little Love was de eerste grote hit, die bereikte namelijk de top 5. Soldiers Prayer was de volgende grote hit die zelfs tot nummer 2 reikte. Daarna werd alleen nog de top 20 behaald met het nummer Honey Conny. In 1973 besloot Harris de groep te verlaten om een solocarrière te beginnen.


Eind jaren 70 kwam zijn solocarrière goed van de grond. Hij scoorde in die tijd diverse hits. Zijn grootste hit uit die tijd was Song For The Children. Die single leverde hem zelfs internationale bekendheid op.


Halverwege de jaren 80 werd het wat rustiger rond Harris. Hij trad nog wel vaak op in discotheken en voor de radio. In 2007 was de stem van Harris nog te horen in de Nederlandse versie van de Amerikaanse film Beestenboel.


In juli 2015 verscheen het album Soldiers Prayer En Andere Poku's op het hiphop-label Top Notch. Dit album bevat zijn grote hits inclusief een aantal in het Surinaams gezongen liedjes.


In 2018 verscheen het album I Am Back.

Songinformatie

De A-kant was een van de inzendingen die Nederland vertegenwoordigde op de internationale Grand Prix RTL-muziekwedstrijd op 19 oktober 1972 (vergelijkbaar met het Eurovisiesongfestival). De competitie bestond alleen tussen de jaren 1969 en 1972 en werd georganiseerd door Radio Luxemburg.
ArtiestOscar Harris
 A-kant
Titel A War I Never Wanted
Lengte 3:10
Componist(en) Harris, Smith
Producer(s) Frank Smith
Engineer(s) J. Sonneveld
 B-kant
Titel Natasja
Componist(en) Harris, Smith
Producer(s) Frank Smith
Engineer(s) J. Sonneveld
 
Platenlabel Blue Elephant
Catalogusnr BE 24.015-G
Album Oscar Harris & The Twinkle Stars


Positieverloop