Coverafbeelding Octopus - Sherry
  • Statistieken
  •   3 wkn Tipparade
  •   1976

Artiestinformatie

Land   België

Octopus was een Vlaams/Britse band uit Diest bestaande uit Paul Michiels, Robert Vlaeyen, Steve Davies, Phil Francis en Gerard Opdebeeck. Ze zijn voortgekomen uit de groep The Bats, waar ook de broer van Robert, de latere televisieproducent René Vlaeyen en Gerard Opdebeeck in speelden.

Ze kregen een platencontract bij de Vlaamse wafelbakker Sylvain Tack, de latere eigenaar van Radio Mi Amigo. Hun debuutsingle Hey na na verscheen in 1974. In het achtergrondkoortje zongen de radio- en televisiepresentatoren Zaki en Mike Verdrengh mee.


Artiest Paul Severs stond ook onder contract bij Sylvain Tack, zijn hit Ik Ben Verliefd Op Jou werd in de Engelse vertaling I'm So In Love With You in 1974 de doorbraak voor Octopus in Vlaanderen.


Sylvain Tack verkocht zijn platenlabel aan het Nederlandse Telstar en door die overname werd de groep steeds meer een closeharmony groep. Door het album Oldies But Goldies uit 1978 brak de groep ook door in Nederland. Singles als Cry en South Of The Border zijn terug te vinden op dit album. In 1980 wilde de groep terug naar zijn eigen sound. Ze hadden nog een klein hitje met de single All Alone. Daarna viel de groep uit elkaar.

Songinformatie

Dit lied is gebaseerd op het nummer "Sherry Baby" van The Four Seasons.
ArtiestOctopus
 A-kant
Titel Sherry
Lengte 3:37
Componist(en) Robert Gaudio
Producer(s) Alan Blakeley
 B-kant
Titel Turn Me On
Componist(en) Robert Steele, Topus
Producer(s) Alan Blakeley
 
Platenlabel Gnome
Catalogusnr 2267
Album De 14 Beste Van Octopus

Positieverloop