Nieuws
Top 4

Top 4: Alle leden ook solo

Top 4: Alle leden ook solo

Louis Tomlinson scoort deze week als vijfde en laatste lid van One Direction een eigen top 40-hit. Niall, Harry, Liam, Louis en Zayn hebben nu allemaal afzonderlijk van elkaar in de Top 40 gestaan. Dat is een bijzondere prestatie, want er zijn maar vier andere groepen waarvan alle leden ook een eigen Top 40-hit hebben gescoord. We zetten ze voor je op een rijtje.

In dit overzicht zijn duo's en gelegenheidsgroepen en -koren buiten beschouwing gelaten. Acts als Simon & Garfunkel, Sonny & Cher en het Nederlands Artiestenkoor tellen we dus niet mee.

1 THE BEATLES
De eerste groep waarvan alle leden solo de Top 40 bereikten, was The Beatles. Een jaar na de split van de Fab Four hadden alle leden al een eigen hit op hun naam staan. John Lennon debuteerde in 1969, George Harrison in 1970 en Paul McCartney in 1971. Toen op 1 mei 1971 Ringo Starr zijn eerste hit scoorde met It Don't Come Easy was het kwartet compleet. De Top 40 van die dag was bovendien extra bijzonder, omdat alle vier de ex-Beatles op dat moment met een solohit in de lijst stonden. Een dergelijke situatie is na 1971 nooit meer voorgekomen.


2 FUGEES
De Fugees scoorden vier hits in 1996. Ondanks dit veelbelovende debuut heeft het trio daarna nooit meer in de Top 40 gestaan. Dat geldt niet voor de afzonderlijke leden, van wie met name Wyclef Jean veel succes had. Tussen 1997 en 2002 stond hij met negen hits in de Top 40 en in 2006 behaalde hij met zijn tiende en laatste hit Hips Don't Lie de eerste plaats. Daarnaast scoorde Pras Michel vier hits, waarvan er twee een nummer 1-hit werden. Zangeres Lauryn Hill had iets minder succes. Zij scoorde slechts drie hits zonder haar mannen, maar twee daarvan bereikten wel de top 5.


3 SWEDISH HOUSE MAFIA
Het Zweedse trio Swedish House Mafia bestond uit Axwell, Sebastian Ingrosso en Steve Angello. Axwell en Ingrosso vormen inmiddels een vast duo en in 2006, vier jaar voor de doorbraak van Swedish House Mafia, scoorden Axwell en Angello als een top 5-hit onder de naam Supermode. Buiten al deze samenwerkingen stonden de drie Zweden ook een paar keer afzonderlijk van elkaar in de Top 40, zowel voor als tijdens de succesjaren van Swedish House Mafia. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de samenwerkingen tussen de mannen aanzienlijk meer succes hadden dan hun solohits of samenwerkingen met andere producers. Bij Steve Angello moeten we trouwens een kleine kanttekening plaatsen. Zijn enige hit was Everytime We Touch uit 2009, een samenwerking met David Guetta, Chris Willis en ... Sebastian Ingrosso. Met die laatste zat hij samen in Swedish House Mafia, maar omdat beide heren apart vernoemd worden en niet zoals Axwell Λ Ingrosso een vast duo vormen, hebben we de drie heren toch maar meegeteld.


4 TOPPERS
Net als bij de Swedish House Mafia hadden de drie leden van de Toppers voor hun Top 40-debuut als groep in 2004 allemaal al eens in de Top 40 gestaan. En dan niet zoals bij het Zweedse trio met één of een paar hitjes. René Froger, Gerard Joling en Gordon hadden allemaal al minimaal 15 keer in de lijst gestaan. Als het bij hun eerste Top 40-hit Live At The Arena was gebleven, hadden we het drietal nooit als vaste groep beschouwd, maar inmiddels zijn de Toppers al zo'n vaste waarde binnen de Nederlandse entertainwereld, dat je echt niet meer van een gelegenheidsgroep kunt spreken. Daarom tellen we de groep gewoon mee in de overzicht. Toen eind 2008 Jeroen Van Der Boom bij het trio kwam, bleef de prestatie overeind, want hij had op dat moment al vier hits op zijn naam staan. (06/08/2017)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Frenna - Pretty Girls
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Rondé - Undecided
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Di-Rect - My Blood
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Dua Lipa - Illusion
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Taylor Swift feat. Post Malone - Fortnight
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details La Fuente - Ratata
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi