Nieuws
Releases

Fresh: Harry Styles en Mr. Probz

Fresh: Harry Styles en Mr. Probz

Ook op Bevrijdingsdag stromen de nieuwe releases binnen. Zo brengen twee Directioners een track uit, heeft Mr. Probz een nieuwe en komen Jonas Blue en Alok, Bruno Martini en Zeeba met zomerse rammers.

TEARS GONE BAD – Mr. Probz
Vorige week gaf hij nog een spetterend optreden weg op 538 Koningsdag, waar hij samen met Armin van Buuren een remix bracht van zijn hit Waves. Na deze grote rammer, zijn nummer 1-hit Nothing Really Matters en Another You, bracht Mr. Probz' vorige single Fine Ass Mess niet het succes dat we van Dennis Stehr gewend zijn. Op Tears Gone Bad horen we zijn rauwe stem op een bluesy sound.



4x DUURDER – SBMG, Lil’ Kleine & DJ Stijco
Lil’ Kleine vliegt deze week naar de top 10 met zijn track Alleen, maar hij houdt niet op met tracks uitpersen. Op 4x Duurder van de maten van Feyenoord-ster Eljero Elia, SBMG, horen we de rapper weer. Al eerder verscheen er een versie van de track op internet, wat de nodige geruchten opleverde. Nu is het nummer officieel uit. Eerder stond SBMG al in de Top 40 met Alaka (van Broederliefde) en met Ballon (van Jayh).



SLOW HANDS – Niall Horan
Afgelopen week ging Slow Hands al in première op verschillende Britse radiostations. Waarschijnlijk een slimme zet om Niall’s maatje, Harry Styles, net even voor te zijn. Zijn track was namelijk alleen exclusief op Apple Music te horen. De zet van Niall pakte goed uit, want Slow Hands kreeg goede reacties en stond gisteren al bovenaan bij Trending Tracks op 538. De track klinkt anders dan het gevoelige This Town, dat het dik een half jaar volhield in de Top 40.



SWEET CREATURE – Harry Styles
Nu Sign Of The Times steeds meer wordt gedraaid op de Nederlandse radio, komt Harry alweer met een nieuwe track: Sweet Creature. Waar Sign Of The Times nog wat donkerder klonk, klinkt zijn nieuwe single een stuk optimistischer. We horen de kraakheldere stem van Harry op de tonen van een akoestische gitaar. Het maakt ons erg nieuwsgierig naar zijn nieuwe album. Wat een talent!



HUNTER – Galantis
Ook Galantis zorgde voor een springend Chasséveld bij 538 Koningsdag. De Zweden brachten onder meer hun hits Love On Me en Runaway. Hunter is van een heel andere orde en neigt meer naar pop, dan naar een vette dancetrack. Maar desondanks kun je ook op de dansvloer goed uit de voeten met Hunter. Ondertussen proberen Christian Karlsson en Linus Eklöw ook in Amerika door te breken. Volgende week staan er optredens in Amerikaanse tv-shows gepland.



XANTASTIC – B.o.B featuring Young Thug
Dat is lang geleden! B.o.B scoorde in 2014 zijn laatste Top 40-hit, met ex-Alarmschijf John Doe. Nu staat hij op het punt om zijn nieuwe album ETHER de wereld in te slingeren. De rapper werkte daarvoor niet met de minste acts samen. Zo hoor je Usher, Cee Lo Green, T.I. en Lil’ Wayne op zijn nieuwe werkje. Op Xantastic hoor je Young Thug. Die staat momenteel ook met Calvin Harris, Pharrell Williams en Ariana Grande in de Tipparade, met Heartstroke.



GOT A LITTLE DRUNK – Madcon
De mannen van Madcon zijn weer terug. Hun laatste hit, Don’t Worry, kwam in 2015 tot een derde plek. Got A Little Drunk is een zomerse track, die zomaar kan uitgroeien tot één van de grotere hits van de komende maanden.



MAMA – Jonas Blue featuring William Singe
Zondag 14 mei. Heb jij die datum al omcirkeld in je agenda? Ga jij je moeder verwennen? Jonas Blue verwent ons in ieder geval met een track met ‘mama’ in de titel, al verwijst dat woord natuurlijk naar iets anders. De Brit heeft het voorjaar in zijn bol en riep deze keer de hulp in van William Singe, die je misschien al wat langer kent van YouTube. Perfect Strangers en Fast Car behaalden de top 3, maar By Your Side deed het stukken minder in de Top 40? Kan Jonas Blue met deze track weer de top 10 halen?



EYES CLOSED – Halsey
Halsey ken je natuurlijk van de nummer 1-hit van The Chainsmokers, Closer. Maar de zangeres brengt ook solo lekkere tracks uit. Haar nieuwste single heet Eyes Closed. Ze schreef het nummer samen met The Weeknd. De productie was in handen van onder anderen Cashmere Cat, die momenteel zelf ook hits probeert te scoren met artiesten als Ariana Grande. Eyes Closed zal op het op 2 juni te verschijnen album hopeless fountain kingdom staan.



NEVER LET ME GO – Alok, Bruno Martini, Zeeba
Alok, Bruno Martini en Zeeba hebben opnieuw de handen ineengeslagen, na hun succes met Hear Me Now. Die track stond wereldwijd in de charts en was in vele clubs te horen. Never Let Me Go heeft een refrein en beat die zo catchy zijn, dat je moet oppassen dat je niet spontaan in dansen uitbarst.



Meer releases? Check ook onze Spotify-playlist met nieuwe releases of de pagina met het overzicht.   (05/05/2017)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)