Twee nieuwe hits in de Top 40

- Nieuws

 Cheat Codes Starley David Guetta Robin Schulz
Twee nieuwe hits in de Top 40

Deze week zijn er twee nieuwkomer in de Media Markt Top 40: Shed A Light van Robin Schulz, David Guetta en Cheat Codes en Call On Me (Ryan Riback Remix) van Starley.

32. SHED A LIGHT – Robin Schulz & David Guetta feat. Cheat Codes
"We hebben vaak op dezelfde festivals gestaan en op een gegeven moment komt het er dan van…” Dat zei Robin Schulz onlangs over zijn samenwerking met David Guetta. In hetzelfde interview vertelde de Duitse dj en producer ook dat hij best wel opkijkt tegen zijn Franse collega en diens status. Met Shed A Light gaat er dus een wens van Robin in vervulling: een gezamenlijke Top 40-hit met David Guetta. De track is een behoorlijk internationale co-productie, want Robin en David krijgen hulp van de Amerikanen van Cheat Codes. Je kent het trio nog van hun twee eerdere Top 40-hits: Sex (met Kris Kross Amsterdam) en Let Me Hold You (met Dante Klein). Shed A Light werd door Radio 538 al uitgeroepen tot Dance Smash.


39. CALL ON ME (RYAN RIBACK REMIX) – Starley
Bij de titel Call On Me moet je in eerste instantie misschien denken aan de gelijknamige hit van de Zweedse dj Eric Prydz uit 2004, maar daar heeft het Top 40-debuut van Starley Hope niets mee te maken. De Australische singer-songwriter schreef dit Call On Me namelijk zelf, samen met producer Peter Wadams alias P-Money. Oorspronkelijk is Call On Me een gitaarliedje, maar voor de zogenaamde Call On Me Remixes EP maakte een aantal Australische producers nieuwe versies van de debuutsingle van Starley. Eén van hen is Ryan Riback. Dankzij de samenwerking met Starley breekt ook hij nu door. Onlangs kreeg hij bijvoorbeeld officieel toestemming van Fifth Harmony om een track van de groep te remixen.
 

###AD###