Top 4: Sandra Reemer

- Nieuws

 Sandra Reemer
Top 4: Sandra Reemer

Eerder vandaag bereikte ons het droeve bericht dat Sandra Reemer op 66-jarige leeftijd is overleden. Als helft van het duo Sandra & Andres stond zij veertien keer in de Top 40. Daarna scoorde ze vier solo hits. Als eerbetoon aan deze veel te vroeg overleden zangeres presenteren we een Sandra Reemer-top 4.

Nadat Sandra & Andres in 1972 Nederland hadden vertegenwoordigd op het Eurovisiesongfestival met Als Het Om De Liefde Gaat, en daarmee de vierde plaats hadden gehaald, nam Sandra nog twee keer solo deel aan het festival. In 1976 eindigde ze in eigen land als negende met The Party's Over. Drie jaar later deed ze opnieuw mee met een nieuw hip imago en een nieuwe naam, Xandra. Met het liedje Colorado behaalde de twaalfde plaats tijdens het Songfestival in Jeruzalem. In de Top 40 kwamen deze twee nummers op respectievelijk de derde en de 37e plaats terecht. 
 
In 1987 haalde Sandra opnieuw de Top 40 met de hit All Out Of Love. Dat was een cover van de gelijknamige hit van Air Supply uit 1980. Sandra wist met haar uitvoering één plaatsje hoger te komen dan Air Supply destijds. Waar het Australische duo in de Top 40 op de 27e plaats bleef steken, bereikte Sandra zeven jaar later de 26e plaats. In 1990 stond ze voor het laatst in de Top 40 met La Colegiala, een nummer dat in ons land vooral bekend werd dankzij de televisiereclames van Nescafé uit de jaren 80 en 90. Gary Low had met zijn uitvoering in 1984 ook al eens in de Top 40 gestaan, maar het nummer werd in 1975 voor het eerst opgenomen door de Peruviaanse groep Los Ilusionistas. De uitvoering van Sandra Reemer bereikte de 23e plaats en daarmee deed ze het opnieuw één plaatsje beter dan haar voorganger. Gary Low kwam namelijk nooit hoger dan nummer 24.
 
1 THE PARTY'S OVER
 
2 COLORADO
 
3 ALL OUT OF LOVE
 
4 LA COLEGIALA