Taylor Swift scoort Alarmschijf

- Nieuws

 Taylor Swift
Taylor Swift scoort Alarmschijf

Taylor Swift gaat geen vrienden maken met haar nieuwe track Look What You Made Me Do. Op haar kenmerkende manier rekent ze af met mensen die haar om wat voor reden dan ook aanvielen.

Vooral Katy Perry en Kanye West lijken – want ze zal nooit toegeven dat het over hen gaat – het te moeten ontgelden. Met Katy ligt het Amerikaanse hitkanon al jaren in de clinch. 'Je sloot me buiten en organiseerde een feestmaal', zingt Taylor, waarin het feestmaal zou verwijzen naar haar hit Bon Appétit. En volgens haar is het moddergooien nog niet voorbij: 'Misschien heb ik mijn verdiende loon gekregen, maar jij komt ook aan de beurt. Ik heb een lijst met namen en die van jou staat in het rood, onderstreept.'

Dood
Kanye wordt vooral beschuldigd van het spelen van spelletjes. 'Ik houd niet van je spelletjes. Ik houd niet van je gekantelde podium.' En wie toerde er met een gekanteld podium? Juist! Kanye. Ook zingt ze dat de oude Taylor dood is en de telefoon niet kan opnemen. Dat verwijst weer naar het telefoongesprek, dat de rapper en de zangeres hadden voordat Kanye’s Famous uitkwam met de inmiddels iconische clip met slapende sterren.

What You Made Me Do (de titel is ook al zo’n slimme verwijzing) schreef La Swift samen met Jack Antonoff, die ook meehielp aan haar vorige album 1989. Op 10 november moet Reputation, haar volgende, uitkomen. Komende week kun je op 538 al extra vaak genieten van Look What You Made Me Do, de voorloper daarvan.