Taboo won strijd tegen kanker

- Nieuws

 The Black Eyed Peas
Taboo won strijd tegen kanker
De Black Eyed Peas-ster voerde een strijd tegen kanker, zo onthulde hij. Jaime Luis Gomez, zoals Taboo in het dagelijks leven heet, trok zich bewust terug uit de publieke belangstelling. “Het begon allemaal met pijn in mijn rug en mijn onderlijf. Ik was op dat moment zo druk dat ik me er geen zorgen over maakte maar kwam uiteindelijk bij de spoedeisende hulp om er naar te laten kijken”, zo zei hij tegen People.

Met spoed werden er tests gedaan en artsen concludeerden dat hij teelbalkanker had. “De dag daarna werd ik direct geopereerd en werd het ‘vlaggenschip’ verwijderd. Maar mijn strijd  was toen pas net begonnen. Mijn familie en de groep waren in shock. Will.I.Am had inmiddels een geweldige dokter voor me gevonden die me hielp met een behandelplan. Ik was bezig met een race tegen de klok.”

Taboo zag het op bepaalde momenten niet meer zien, maar zag ook voorbeelden van mensen die de strijd wel wonnen. Er volgde een periode van twaalf weken chemotherapie en de hij stortte zich ondertussen op de muziek.
 
In het programma The Drs liet Taboo het nummer The Fight horen waarin de rapper zijn gevoelens deelt met de wereld. De opbrengsten van het nummer gaan naar de American Cancer Society.