Sandra Reemer (66) overleden

- Nieuws

 Sandra Reemer
Sandra Reemer (66) overleden
In 1958 verhuisde Reemer met haar familie vanuit Indonesië naar St. Michielsgestel waar ze via verschillende talentenjachten zichzelf in de spotlights wist te zetten. In 1962 verschijnt haar eerste single, Al Di La (Net Als Wij).

Met Dries Holten vormt ze in 1966 het succesvolle duo Sandra & Andres, die in 1968 hun Top 40-debuut maken met Storybook Children. Het duo scoort daarna nog zes top 10-hits waarbij Love Is All Around in 1970 uitgroeit tot het grootste succes van de twee.
 
In de loopbaan van Reemer speelt het Eurovisiesongfestival een belangrijke rol met drie deelnames. Haar eerste poging strandt bij de Nederlandse selectie, waar ze met Voorbij Is De Winter mee deed. In 1972 komt ze wel op het Europese podium als Als Het Om De Liefde Gaat in Schotland als vierde weet te eindigen. 
 
Als de samenwerking tussen Sandra & Andres in 1975 stopt gaat Reemer solo verder. Met The Party’s Over scoort ze in 1976 haar eerste van vier solo hits in de Top 40. Die inzending van het Eurovisiesongfestival eindigde, toen het festival dat jaar in Den Haag werd gehouden, als negende. In de Top 40 kwam het tot plek drie en daarmee werd het ook haar grootste solo hit in de Top 40. 
 
In 1979 doet ze voor de derde keer, nu met de groep Xandra, mee aan het Eurovisiesongfestival. Op het festival in Israël eindigt ze op de twaalfde plaats. In 1983 verscheen ze nogmaals op het toneel van het Eurovisiesongfestival maar nu als achtergrondzangeres bij Bernadette die met Sing Me A Song in München in 1983 als zevende eindigde.Ook als lid van Veronica Unlimited stond ze in 1977 in de Top 40 met What Kind Of Dance Is This op de tweede plaats van de Top 40. 
 
Na veel televisiewerk in programma's als Showmasters, Wedden Dat en De Zaterdagavondshow vormt ze tussen 2000 en 2005 met Sjoukje Smit en Marga Bult het trio The Dutch Diva's.