Rick Parfitt (68) overleden

- Nieuws

 Status Quo
Rick Parfitt (68) overleden

Zaterdag is Rick Parfitt, gitarist van Status Quo, overleden. Parfitt overleed aan complicaties na een verwonding aan zijn schouder.

"We zijn er kapot van te moeten meedelen dat Rick Parfitt vandaag rond het middaguur is overleden", zo bevestigde zijn manager Simon Porter. "Hij overleed in een ziekenhuis in Marbella, Spanje, aan de gevolgen van een serieuze infectie. Afgelopen donderdag werd hij in het ziekenhuis opgenomen met complicaties na een verwonding aan zijn schouder bij een eerdere val. Dit nieuws komt nu Rick enorm uitkeek naar plannen met een solo-loopbaan en een autobiografie in de planning voor 2017 na zijn afscheid uit Status Quo, wat hij deed op medisch advies."

 

"Hij zal enorm worden gemist door vrienden, familie, mede-bandleden, management, team en zijn enorme schare fans overal ter wereld, die hij wist op te bouwen tijdens 50 jaren van monumentaal succes met Status Quo."

 

Afgelopen zomer trok de gitarist zich terug uit de tournee van Status Quo na een hartaanval. De band is momenteel bezig met de laatste grote tournee, Last Night Of The Electrics. De plek van Parfitt werd daarbij al ingenomen door Ritchie Malone. 

 

Parfitt laat zijn vrouw en vier kinderen na.