Nieuws
Wie vielen ons op?

Top 4: Opgevallen! week 7

Top 4: Opgevallen! week 7
Bob Marley & The Wailers  Patty Brard  Taylor Swift 

In deze rubriek blikken we terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (2) Bob Marley

Sinds vorige week draait de film Bob Marley: One Love in de bioscoop. De hoofdrollen worden gespeeld door Kingsley Ben-Adir (Bob Marley) en Lashana Lynch (Rita Marley). Die laatste heeft daadwerkelijk Jamaicaanse roots, maar werd geboren in Engeland. Kingsley Ben-Adir werd ook geboren in Engeland, maar zijn wortels liggen in Trinidad en Tobago. Voor zijn rol heeft hij een jaar geoefend om het Patois te leren, de creooltaal die op Jamaica wordt gesproken en in de film veel te horen is. De film focust zich vooral op de periode 1976 tot 1978. In die periode vond de schietpartij in zijn huis plaats en gaf hij twee dagen later een legendarisch optreden tijdens het One Love Peace Festival. Bovendien nam hij het beroemde album Exodus op, met daarop onder andere de latere hit One Love.

2 (--) Patty Brard

Bob Marley is niet de enige artiest wiens verfilmde leven afgelopen week in première is gegaan. Zondag ging de 5-delige dramaserie over het leven van Luv'-zangeres Patty Brard in première. Op RTL 4 werd 's avonds alleen de eerste aflevering uitgezonden. Alle andere aflevering zijn alleen op Videoland te zien. De rol van jonge Patty wordt in deze serie gespeeld door Holly Mae Brood, de dochter van Patty's generatiegenoot Herman Brood. De oudere Patty wordt gespeeld door Eva Van De Wijdeven. Alle hoogte- en de dieptepunten uit Patty's leven komen aan bod, van haar succesjaren in Luv' en haar turbulente liefdesleven, tot haar faillissement in 1993 en de familieperikelen met haar dochter, met wie ze lange tijd geen contact had. Haar sprong van de hoge duikplank in Sterren Springen op Zaterdag in 2012 vormt de rode draad door het verhaal.

3 (--) AC/DC

Goed nieuws voor de fans van AC/DC. De Australische hardrockband komt weer naar Nederland. Op 5 juni staan ze met hun Power Up Tour in de Johan Cruyff ArenA. Het wordt de eerste keer sinds 2015 dat de groep in ons land optreedt. Ondanks de hoge prijzen (168 euro voor een staanplaats) vonden de kaartjes gretig aftrek. Vrijdag, toen de tickets in de verkoop gingen, was er zelfs even een wachtrij van meer dan 150.000 mensen. Binnen twee uur waren alle kaartjes uitverkocht. Naast Amsterdam zal de tour tussen mei en augustus ook nog 16 andere plaatsen in Europa aandoen, waaronder het Duitse Gelsenkirchen (17 mei) en het Belgische Dessel (9 augustus), die voor veel Nederlanders ook goed bereikbaar zijn. De bezetting tijdens deze tour bestaat uit Brian Johnson, Angus Young, diens neef Stevie Young, Chris Chaney en Matt Laug.

4 (1) Taylor Swift

Ongeveer 123,7 miljoen mensen hebben vorige week zondag gekeken naar de finale van de Super Bowl. Dat zijn er bijna 9 miljoen meer dan in 2023 en daarmee breekt de American football-finale het record van meest bekeken televisie-uitzending in de Amerikaanse televisiegeschiedenis. De stijging ten opzichte van verleden is voor een heel groot deel toe te schrijven aan Taylor Swift, die in het publiek zat om haar vriend Tracis Kelce aan te moedigen. Hoewel ze uiteindelijk in totaal maar 54 seconden van de 4 uur durende uitzending in beeld was, was het voor miljoenen Amerikanen de moeite waard de moeite om juist daarvoor te kijken. Verder was Taylor afgelopen week in het nieuws omdat ze 100.000 dollar doneerde aan de nabestaanden van het dodelijke slachtoffer van de schietpartij tijdens de Super Bowl Parade op woensdag. Ten slotte was Thailand boos op Taylor, omdat ze in maart zes exclusieve concerten geeft in Singapore, terwijl ze in de rest van Zuid-Oost-Azië niet optreedt met haar Eras Tour.

(19/02/2024)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Cyril - Stumblin' In
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Dua Lipa - Houdini
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Rondé - Undecided
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Frenna - Pretty Girls
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Antoon - Blindelings
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Calvin Harris & Rag 'n' Bone Man - Lovers In A Past Life
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Son Mieux - Tonight