Nieuws
Wie vielen ons op?

Top 4: Opgevallen! week 43

Top 4: Opgevallen! week 43
De Ajax Selectie  Taylor Swift  Feyenoord  Eva Simons 

In deze rubriek blikken we terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Ajax

Dat het niet goed gaat met Ajax is al een paar weken duidelijk. Maandag werd het contract met trainer Maurice Steijn ontbonden. Zijn taken werden deze week waargenomen door Hedwiges Maduro. Dit zorgde niet voor verbeteringen in de resultaten. Donderdag verloor Ajax met 2 - 0 van Brighton in de groepsfase van de Europa League en zondag verloor de club met 5 - 2 van PSV. Ajax is nu de enige club in de eredivisie die de laatste vijf wedstrijden allemaal heeft verloren en daardoor staan de Amsterdammers nu helemaal onder aan het klassement. Dit is nog nooit eerder voorgekomen in de geschiedenis van de club. Hier moet wel bij vermeld wordt dat Ajax twee wedstrijden minder gespeeld heeft dan de rest, maar toch. John Van 't Schip krijgt de taak om Ajax er in de rest van het seizoen weer bovenop te helpen. Voor hem is het een roerige maand. Drie weken geleden overleed namelijk zijn echtgenote Daniëlle, de dochter van Willeke Alberti.

2 (--) Taylor Swift

De meest besproken release van afgelopen week komt van Taylor Swift. Zij bracht vrijdag 1989 (Taylor's Version) uit. Dat is een nieuw opgenomen versie van 1989, het album waarmee ze in 2014 afscheid nam van haar countryrepertoire en definitief doorbrak als popzangeres. De zangeres is in 2020 begonnen met het opnieuw opnemen van haar eerste zes albums, nadat ze rechten op de masters daarvan verloren had. 1989 is het vierde album dat ze opnieuw heeft uitgebracht en met vier Top 40-hits ook veruit het meest vruchtbare album uit haar carrière. Zo kunnen we nu luisteren naar nieuwe opnames van Shake It Off, Blank Space, Style en Bad Blood. Op het albums staan ook vijf nieuw tracks, waaronder de nieuwe single Slut! Verder maakte Bloomberg vorige week bekend dat Taylor Swift zich inmiddels miljardair mag noemen. Ze zou een vermogen bezitten van ongeveer 1,1 miljard dollar (ongeveer 950 miljoen euro).

3 (--) Feyenoord

Sommige supporters van andere clubs zien de miserie bij Ajax als leedvermaak. Deze week kreeg Feyenoord, een van de succesvolste clubs van dit moment, echter ook een nederlaag te verduren. Na een 3-1-overwinning tegen Lazio in de groepsfase van The Champions League, verloren de Rotterdams dit weekend met 2-1 tegen Twente. Daarmee komt er na zeven gewonnen wedstrijden een einde aan de winning streak van Feyenoord. Voor wie zich afvraagt waarom er twee voetbalclubs in deze top 4 staan: we kijken in deze rubriek naar alles en iedereen die veel wordt opgezocht én in de Top 40 heeft gestaan. Ajax scoorde in 1993 een hit met Ajax Is Okay! en Feyenoord haalde tussen tussen 1970 en 2004 zelfs met drie hits de Top 40. Naast Ajax en Feyenoord zijn er nog twee voetbalclubs die ooit met een hit in de Top 40 hebben gestaan. FC Den Bosch deed in 1975 mee op de carnavalshit Zak Es Lekker Door van De Deurzakkers en de Engelse club Nottingham Forest had in 1979 een grote hit met We Got The Whole World In Our Hands. Dit zijn ook de enige twee clubs die in de top 10 hebben gestaan, maar zij hebben nog nooit een notering gehad in deze rubriek.

4 (--) Eva Simons

Een paar weken geleden schreven we in deze rubriek al over Eva Simons aan haar deelname aan Expeditie Robinson. Een week geleden moest ze dit programma verlaten nadat ze het wokduel tegen Jaimie Vaes verloren had. Eva presenteerde zichzelf als een fanatiek expeditielid, maar lag vanaf het begin al niet lekker in de groep. Desondanks vond ze het heel jammer dat ze niet verder gekomen is in het programma en de samensmelting heeft moeten missen. Afgelopen zaterdag was Eva te gast bij Paul De Leeuw in Hotel Hollandia, waarin ze vertelde over haar expeditieavontuur. Aan het eind van het programma zong ze ook haar nieuwe single Nooit Alleen (Dit Is Wat Mijn Mama Zei). Dit nummer is een cover van Dit Is Wat Mijn Mama Zei, waarmee de Vlaamse zanger Metejoor in 2022 drie weken lang de Ultratop 50 aanvoerde. Ze zong dit nummer eerder dit jaar in het muziekprogramma Tulpen Uit Antwerpen, dat (vooralsnog?) alleen in Vlaanderen is uitgezonden). De komende weken zullen we zien of Eva met haar eerste Nederlandstalige single een comeback kan maken in de Top 40.

(30/10/2023)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)