Tipparade: Olivia Rodrigo pakt de snelste stijger

- Nieuws

 Twenty One Pilots Noizu Olivia Rodrigo Bente Maan Marco Borsato Rolf Sanchez John Ewbank P!nk OneRepublic Purple Disco Machine Moss Kena
Tipparade: Olivia Rodrigo pakt de snelste stijger!

Twenty One One Pilots hebben de oversteek naar de Top 40 (nog) niet kunnen maken en blijven deze week staan op nummer 1 in de Tipparade.

In de top 3 zien we verder Noizu 3 plekken stijgen met Summer 91 (Looking Back). Gelijk daarachter volgt de snelste stijger van deze week. Het is Olivia Rodrigo, die allesbehalve een eendagsvlieg lijkt te gaan worden en met Good 4 U maar liefst 24 plekken winst pakt. Ook Bente en Maan gaan flink in de plus. Nee Is Nee stijgt 14 plekken en komt op nummer 4 terecht. Ze doen het daarmee net wat beter dan de nieuwste single van Marco Borsato, Rolf Sanchez en John Ewbank, Hef Je Glas gaat 12 plekken omhoog en komt op nummer 9 terecht. Waar P!nk vorige week nog de snelste stijger was, doet ze het deze week iets rustiger aan: All I Know So Far gaat van 7 naar 5. Buiten de top 10 doen OneRepublic en Purple Disco Machine met Moss Kena en The Knocks goede zaken.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers en een re-entry aan je voor.

19 (--) BUILD A BITCH – Bella Poarch
De naam Bella Poarch zal niet iedereen bekend voorkomen. Die kans is een stuk kleiner bij de jonge generatie, want ze doet het al een tijd erg goed op TikTok. Sinds vorig jaar heeft de 24-jarige Filipijns-Amerikaanse zangeres zelfs het record op haar naam staan van meeste gelikete video op het platform ooit! Met Build A Bitch brengt ze nu haar debuutsingle uit, die in een week tijd al meer dan 52 miljoen views wist te halen op YouTube!

21 (RE) ONE MORE TIME – Robin Schulz & Felix Jaehn feat. Alida
In het voorjaar stonden Robin Schulz, Felix Jaehn en Alida 3 weken in de Tipparade met One More Time. Nu de meest recente hit van Robin Schulz, Alle We Got, richting de uitgang van de Top 40 gaat is het tijd voor de opvolger, die nu opnieuw in de belangstelling staat.

23 (--) HYPERVENTILATIE – Antoon
Achter Antoon gaat de 18-jarige Valentijn Verkerk schuil, afkomstig uit Amsterdam. De rapper, zanger en producer wist het eerder dit jaar tot de Tipparade te schoppen met Disco Duivel, samen met Big2. Diezelfde Big2 lanceerde vorig jaar zijn eigen platenlabel, genaamd DreamTeam, in samenwerking met het platenlabel Cloud 9. Antoon had de eer om als eerste artiest te tekenen bij dit nieuwe label. In juni vorig jaar kwam zijn single Hyperventilatie uit, die nu bijna een jaar later een re-release krijgt.

26 (--) SWEET WATER – Davina Michelle
Afgelopen dinsdag was de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Ahoy in Rotterdam. Er was reeds aangekondigd dat Davina Michelle de interval-act voor haar rekening ging nemen, samen met actrice Thekla Reuten. De interval-act The Power Of Water gaat over de haat-liefde verhouding die Nederlanders hebben met water. Ondanks dat we allemaal verschillend zijn is er één ding dat ons verbindt en dat is water. Sweet Water lag door de annulering van het Eurovisie Songfestival in 2020 al 2 jaar op de plank en kon nu eindelijk in première gaan. De reacties waren zeer positief!

27 (--) BUTTER – BTS
Wanneer je de teaser van de nieuwste track van de Zuid-Koreaanse K-popgroep BTS beluistert zal je waarschijnlijk gelijk één ding opvallen. De heren hebben gebruik gemaakt van de baslijn van de hit van Queen uit 1980, Another One Bites The Dust. BTS hoeft zich echter geen zorgen te maken over juridische stappen vanuit de Engelse band, want er is toestemming voor gegeven. Sterker nog, Queen reageerde zelf op de teaser die op YouTube staat. De clip van Butter ademt, evenals de 80’s hit van Queen, één en al jaren ’80.

28 (--) OUR SONG – Anne-Marie & Niall Horan
De Engels-Ierse samenwerking tussen Anne-Marie en Niall Horan werd al een tijdje geteasd op social media. De 2 plaatsten vorige week het verlossende bericht met de officiële aankondiging, inclusief een kort geluidsfragment. Anne-Marie hebben we al een tijdje niet meer gezien in de Top 40, in 2018 had ze haar laatste hit met Rewrite The Stars, samen met James Arthur. Niall Horan wist vorig jaar nog door te dringen tot de enige echte met No Judgement.

29 (--) HEARTBREAK ANTHEM – Galantis x David Guetta x Little Mix
De meiden van Little Mix waren de laatste tijd veel in het nieuws. De groep, die sinds het vertrek van Jesy Nelson eind vorig jaar als trio verder is gegaan, trad vorig week op tijdens de uitreiking van de BRIT Awards. Diezelfde week kondigden 2 leden aan in verwachting te zijn. Niet veel later kwam het nieuws van de samenwerking met Galantis en David Guetta. Het is het tweede nummer dat ze uitbrengen als trio zijnde, na Confetti met Saweetie. Galantis zagen we vorig jaar voor het laatst in de Top 40. David Guetta staat natuurlijk nog met Sia in de lijst en mag zich, als hij zo doorgaat, de succesvolste Top 40 act allertijden gaan noemen. Die eer is nu nog weggelegd voor Rihanna.

30 (--) STARS – Duncan Laurence
Het had de avond van Duncan Laurence moeten worden. Komende zaterdag zou hij in de finale van het Eurovisie Songfestival staan waar hij natuurlijk Arcade ten gehore ging brengen. De nieuwe single Stars zou die avond ook in première gaan, alleen heeft een coronabesmetting bij Duncan zelf nu roet in het eten gegooid. Een zware tegenvaller voor de laatste winnaar van het liedjesfestijn. Desondanks zal Duncan Laurence alsnog een prominente plek in de finale krijgen, maar helaas zonder daarbij live aanwezig te zijn.