Nieuws
Nieuws

Tipparade: David Guetta en Kid Cudi zijn het hoogst nieuw

Tipparade: David Guetta en Kid Cudi zijn het hoogst nieuw
David Guetta  Kid Cudi  Sam Feldt  Ke$ha  Clean Bandit  Iann Dior  Rolf Sanchez  Riton  Nightcrawlers  Mufasa & Hypeman  Nathan Evans  Sabrina Carpenter  Son Mieux 

In de Tipparade is Memories 2021 van David Guetta en Kid Cudi de hoogste binnenkomer. Blijf Nog Even Hier van Tabitha en Paskal Jakobsen is de nieuwe nummer 1.

Die laatste track stijgt van 2 naar 1. Gabby Barrett gaat ook omhoog en stijgt met haar countrynummer I Hope van 3 naar 2. Break My Heart van JC Stewart sluit de top 3 af. De Noord-Ierse zanger wint drie plaatsen. De grootste stijger komt deze week op naam van Sara Kays. Remember That Night? schiet van 27 naar 13 en laat daarmee andere snelle stijgers als Lo Vas A Olvidar van Billie Eilish en Rosalía (+12, #17), New Love van Silk City en Ellie Goulding (+11, #19), Onbezonnen van Froukje (+10, #15) en Dragon Roll van Frenna (+9, #9) achter zich. Miss You van Tungevaag, Sick Individuals en Marf (van 15 naar 7) en Dákiti van Bad Bunny en Jhay Corthez (12 naar 6) knallen de top 10 binnen, terwijl Sheppard met Learning To Fly van 10 naar 5 gaat.

De complete Tipparade bekijk je hier. Hieronder stellen we de nieuwkomers aan je voor.

20 (--) MEMORIES 2021 – David Guetta feat. Kid Cudi
Slechts drie hits van David Guetta zijn groter dan Memories, zijn samenwerking met Kid Cudi uit 2010. Flames (2018, met Sia) behaalde 801 Top 40-punten, Dangerous (2014, met Sam Martin) kwam uit op 713 punten en When Love Takes Over (met Kelly Rowland) wist er precies 700 bij elkaar te sprokkelen. Memories stond in 2010 24 weken in de Top 40 en kwam tot de vierde plek. De track kwam 3 punten tekort om When Love Takes Over te passeren. Nu, in 2021, is er een nieuwe versie en dat is mede te danken aan TikTok. Op de bekende videoapp wordt het nummer veel gebruikt in video’s. En waarom zou je daar dan niet van profiteren? Kid Cudi kon dat alleen maar beamen. Hij bereikte na Memories zowel de Tipparade als de Top 40 niet meer.

23 (--) 1992 – Son Mieux
Camiel Meiresonne begon Son Mieux in 2015 als soloproject. Na verloop van tijd kwam de zanger erachter dat hij toch echt een band achter zich wilde. En zo ontstond langzamerhand het Son Mieux dat we nu kennen. Camiel zit al een tijd in de muziek. Zo zat hij in Soul Sister Dance Revolution. Daarvoor was hij frontman van All Missing Pieces. Met die groep, waarin ook zijn broertjes Wrister en Quinten Meiresonne zaten, bereikte hij in 2008 de Tipparade met Busdriver. Met Son Mieux stond hij met Even (2016) en Hiding (2017) in het voorportaal van de Top 40 en nu gebeurt dat weer met 1992. De track ontstond toen Camiel een brief naar zijn jongere zelf schreef, met de vraag hoe die nu naar hem zou kijken. “Ik vind het belangrijk dat ik het kind in mezelf niet verlies,” vertelde hij al in een interview. “Zij kijken zonder te oordelen naar de wereld die voor hen ligt.”

24 (--) SKIN – Sabrina Carpenter
De 21-jarige Sabrina Carpenter kun je kennen van de Netflix-film Work It of van series als Gorl Meets World. Maar naast acteren heeft Sabrina al jaren een andere passie: zingen. Zo bracht ze al verschillende tracks uit, zoals Thumbs, Almost Love en Exhale en werkte ze op On My Way samen met Alan Walker en Farruko. En ze heeft nu een relatie met Joshua Bassett, de ex van Olivia Rodrigo. Die staat nu op nummer 1 in de Top 40 met Drivers License. Daarin zouden verwijzingen zitten naar Sabrina. Laatst liet Joshua al van zich horen op Lie Lie Lie en nu is het de beurt aan Sabrina. Als Skin al over Olivia zou gaan, dan komt ze er niet al te best af. Zo zingt ze dat haar concurrente onder haar huid probeert te kruipen, terwijl haar vriend (Joshua?) nu op haar ligt…

26 (--) WELLERMAN (220 KID x BILLEN TED REMIX) – Nathan Evans
Zeemansliederen. Waarschijnlijk kun je er zelf geen één opnoemen, maar we hebben ze wel in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan Als De Klok Van Arnemuiden, dat in 1977 zelfs een Top 40-hit werd dankzij De Havenzangers. Of aan Al Die Willen Te Kapren Varen. Het zijn nummers die een niet al te hip imago hebben. Daar heeft de 26-jarige Schot Nathan Evans de afgelopen tijd wel wat aan veranderd. Zijn Wellerman is een oude shanty (zeemansliedje, red.) uit Nieuw-Zeeland en ging flink viral op TikTok. De stand stond een tijd geleden op meer dan 60 miljoen filmpjes, met de hashtag #wellerman. Vaak zetten de gebruikers hun eigen stem over het nummer heen. Het succes leverde Nathan meteen een contract bij een label van Universal Music op. Met de remix van Wellerman hoopt hij de hitlijsten te gaan veroveren.

27 (--) FRIDAY (DOPAMINE RE-EDIT) – Riton x Nightcrawlers x ft. Mufasa & Hypeman
Zin in het weekend? Dikke kans dat Friday (Dopamine Re-Edit) van Riton, Nightcrawlers, Mufasa en Hypeman je nog verder in de stemming brengt. Waarschijnlijk zal de melodie van het nummer je bekend in de oren klinken. Dat klopt, want het is gebaseerd op Push The Feeling On van Nightcrawlers zelf. Het origineel deed in 1992 niet heel veel in de internationale hitlijsten, maar een remix groeide in 1995 uit tot een ware classic. In de Top 40 kwam die tot de vierde plaats. Nightcrawlers, waarvan eigenlijk alleen producer John Reid nog over is, maakte met drie andere acts een compleet nieuwe track van zijn gouwe ouwe. Riton, de Britse producer Henry Smithson, scoorde in 2019 een Top 40-hit met Oliver Heldens en Vula. Mufasa werd dan weer op social media bekend door zijn humoristische filmpjes op Instagram en TikTok. Hypeman staat hem in die video’s bij.

28 (--) VEN VEN – Rolf Sanchez
Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn: afgelopen week werden de Top 40 Awards uitgereikt. Rolf Sanchez was in de race voor de awards voor ‘Beste Alarmschijf’ (voor Más Más Más) en ‘Beste artiest 2020 nationaal’. Hij greep naast deze prijzen, maar gaf met zijn band wel een strak optreden weg. Ook in 2021 laat Rolf er geen gras over groeien: hij begint meteen met een gloednieuwe single: Ven Ven. Dat betekent vrij vertaald ‘kom kom’. Het nummer is de opvolger van het kerstnummer Ik Wens, waarmee de zanger bleef steken in de Tipparade.

29 (--) HIGHER – Clean Bandit feat. Iann Dior
Iann Dior brak vorig jaar samen met 24kGoldn wereldwijd door, dankzij de hit Mood. Interessant, moet het Britse Clean Bandit hebben gedacht. Want vorig jaar werkten Grace Chatto en de broers Luke en Jack Patterson, die de groep vormen, al samen met 24kGoldn op Tick Tock, dat nog altijd in de Top 40 staat. En nu is de 21-jarige Iann dus aan de beurt. Eigenlijk is hij niet de enige die werd ingeschakeld om het nummer te maken, want ook Bastille-zanger Dan Smith werkte mee. Hij schreef de track samen met de Amerikaanse rapper, terwijl Grace en Jack met Mark Ralph voor de productie tekenden.

30 (--) STRONGER – Sam Feldt featuring Kesha
Vorige week stond Sam Feldt nog op de eerste plek in de Tipparade, met zijn track Home Sweet Home (met Alma en Digital Farm Animals). Dat nummer heeft helaas de Top 40 niet weten te bereiken en verdwijnt in het archief. Lang zal Sam daar niet van wakker liggen, want de dj en producer komt deze week met Stronger de Tipparade binnen. Het is een samenwerking met Kesha, die vanaf het eind van de 00’s tot en met 2014 al zes keer in de Top 40 stond. Haar grootste klapper was natuurlijk Timber (met Pitbull), waarmee ze op nummer 1 wist te komen, maar waarschijnlijk zul je Tik Tok en Right Round (met Flo Rida) ook wel kennen.

Foto: cover single

(28/01/2021)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Dua Lipa - Training Season
Details Eminem - Houdini
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Myles Smith - Stargazing
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details La Fuente - Ratata
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Rondé - Undecided
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Teddy Swims - The Door
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Di-Rect - My Blood
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Dua Lipa - Illusion
Details Billie Eilish - Lunch
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Flemming - Hoop Dat Jij Me Mist