Tiësto en Ava Max pakken de Alarmschijf

- Nieuws

 Tiësto Ava Max
Tiësto en Ava Max pakken de Alarmschijf

Tiësto en Ava Max sloegen de handen ineen voor The Motto. De komende week hoor je de track extra vaak voorbijkomen bij Qmusic, want het is de Alarmschijf.

Tiësto mag je met recht een Top 40-veteraan noemen. In 2001 kwamen we hem voor het eerst onder zijn eigen naam tegen in de Lijst der Lijsten, met Flight 643. Die track kwam destijds tot de achtste plek en het was daarmee de eerste van heel wat grote hits. Dik 20 jaar later staat de teller op 26 Top 40-noteringen met daarbij 12 top 10-hits. Drie keer haalde de dj en producer de derde plek en drie keer was de tweede plaats het eindstation. Er leek voor de Bredanaar een vloek te rusten op de nummer 1-positie, maar vorig jaar was het dan eindelijk goed raak: The Business stond 7 weken op nummer 1 en in totaal 30 weken in de lijst. Met 934 Top 40-punten was het zelfs zijn grootste hit ooit in Nederland. In tegenstelling tot veel artiesten worden Tiësto's hits juist groter, naarmate hij ouder wordt. 

Geen herhaling
Dat succes moest een vervolg krijgen. Toch had opvolger Don’t Be Shy (met Karol G) een totaal andere sound. Bewust, zo vertelde Tiësto vorige week in de Q-middagshow aan Domien Verschuuren. Hij wilde niet in herhaling vallen en een ander geluid laten horen. Met succes, want Don’t Be Shy kwam tot nummer 16 in de Nederlandse Top 40. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon en was het onlangs tijd voor The Motto. Die sluit qua sound aan op waar The Business ophoudt. Voor de zang strikte Tijs Ava Max, omdat zij een stem had die hij zeer interessant vond.

Het levert het gelegenheidsduo een Alarmschijf op. Voor de Nederlander is het zijn negende en bij de Amerikaanse zangeres staat de teller op drie. Tiësto is nu na David Guetta (16 Alarmschijven) de dj en producer met de meeste Alarmschijven. Hij komt nu boven Armin van Buuren, Calvin Harris en Martin Garrix te staan, die nog op 8 blijven hangen.

Beluister alle Alarmschijven vanaf 2000 in onze playlist op Spotify!