Tiësto bij beste 40 acts ooit

- Nieuws

 Tiësto
Tiësto

Tiësto maakt deze week zijn opwachting bij de 40 meest succesvolle artiesten aller tijden.

In de jaren tachtig is Tijs Verwest regelmatig achter de draaitafels te vinden. Zo draait hij op schoolfeesten en met drive-in shows. In zijn woonplaats Breda krijgt hij een ‘residentie’ in de Spock en werkt hij in een platenzaak. In de jaren negentig zet hij ook de eerste stappen met productiewerk. Dat resulteert in 1995 in zijn eerste mix-cd, Forbidden Paradise 3. Met Black Hole Recordings start hij zijn eigen platenlabel en zijn bekendheid in de dancescene groeit als een razende. Op 32-jarige leeftijd maakt Tijs Verwest zijn debuut in de Top 40 met Flight 643. Het werd geen onverdienstelijk debuut want die track schopte het in het najaar van 2001 tot nummer 8.

Dat het succes van Tiësto in het begin geen grenzen kende blijkt uit de serie hits die hij daarna weet neer te zetten. Lethal Industry wordt in het voorjaar van 2002 zijn tweede top 10-hit voordat hij in het najaar met Traffic op de proppen komt. Het wordt zijn eerste van een rij van vijf opeenvolgende top 3-hits en zou lange tijd zijn grootste Top 40-succes blijven. Tiësto wordt in 2004 Officier In De Orde Van Oranje Nassau en in de zomer wordt hij de eerste dj die mag draaien op de openingsceremonie van de Olympische Spelen.

In The Dark is in 2007 zijn vijfde top 3-hit. Het commerciële succes blijft dan een beetje uit. Wel wist Tiësto in zes jaar tijd op te klimmen tot de top 100 van meest succesvolle acts in de Top 40. De Nederlander blijft wel internationale samenwerkingen afleveren met artiesten als Nelly Furtado, Busta Rhymes en Sean Kingston.

In 2018 staat Tiësto, na Traffic en In The Dark, voor de derde keer op nummer 2. Jackie Chan is een samenwerking met Preme en Post Malone. De opvolger verschijnt precies een jaar later via Ritual, een samenwerking met Jonas Blue en Rita Ora. Hoewel die track niet verder weet te komen dan nummer 5 staat het nummer wel een half jaar in de Top 40 en wordt het zijn grootste hit.

Inmiddels is Nothing Really Matters, de track met Becky Hill, zijn 24e Top 40-hit. Voor het eerst krijgt Tïesto een plek bij de 40 meest succesvolle acts ooit. Vakgenoten David Guetta (op nummer 3), Calvin Harris (op nummer 12), Armin van Buuren (op nummer 34) en Kygo (op nummer 36) gingen hem inmiddels voor.