The Kid Laroi pakt de Alarmschijf

- Nieuws

 The Kid Laroi
The Kid Laroi pakt de Alarmschijf

Met Love Again heeft The Kid Laroi de eerste single van zijn nieuwe album uit, dat binnenkort verschijnt. De komende week is de track de Alarmschijf bij Qmusic.

Het lijkt alweer langer geleden, maar in 2020 maakten we via zijn nummer 2-hit Without You kennis met The Kid Laroi. De 19-jarige, Australische zanger had geen gemakkelijke jeugd. Zijn vader was er vrijwel nooit en daardoor was zijn oom zijn vaderfiguur. Hij werd in 2015 vermoord en stortte de jonge Charlton Howard in diepe rouw. Hij schreef veel van alle ellende van zich af en daardoor ontstonden wat tracks. Hij had het geluk dat hij werd opgepikt door rapper Juice WRLD, onder wiens vleugels hij zich mocht ontwikkelen. Het resultaat is bekend: via Without You brak hij door en met Justin Bieber scoorde hij in 2021 via Stay een nummer 1-hit. 

Nieuw werk
Nu is het tijd voor zijn eerste album, dat heel toepasselijk The First Time zal gaan heten.  The Kid Laroi deelde eerder deze maand al een voorproefje van The First Time: I Can’t Go Back To The Way It Was. Een korte track vol zelfreflectie. In de video kondigde hij ook al de eerste echte single van het album aan: Love Again. Om de release van de track nog meer kracht bij te zetten, is deze ook te horen in de nog altijd populaire game Fortnite in The Kid LAROI's Wild Dreams. Het is de eerste keer in Fortnite dat spelers door meerdere nieuwe nummers door een op maat gemaakte, verhalende gameplay-ervaring leiden. Je kunt zelfs een online concert van The Kid Laroi bijwonen. Love Again, de eerste single van The First Time, gaat over twee geliefden die de weg kwijt zijn en weer proberen liefde te vinden.

Love Again is de derde Alarmschijf voor de Australiër. Van zijn landgenoten pakte alleen Sia meer Alarmschijven: 8. 

Elke vrijdag tegen de klok van 16:00 uur maakt Domien tijdens de Top 40 de nieuwe Alarmschijf van Qmusic bekend. De Alarmschijf is een nieuwe track waarvan ze bij Qmusic denken dat-ie een grote Top 40-toekomst voor zich heeft liggen. Daarom hoor je dit nummer de hele week extra vaak, zodat iedereen kennis kan maken met deze potentiële hit. Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify.