Succesvolste Alarmschijven

- Nieuws

 Tones And I

Dance Monkey zakte afgelopen week een beetje door het ijs in de Top 40 door te zakken naar nummer 37.

De Australische zangeres was ondertussen hard op weg naar de top 10 van meest succesvolle Alarmschijven ooit. De Alarmschijf vierde afgelopen jaar het 50e jubileum. Qmusic heeft het label rond de meest belangrijke nieuwe track onder zijn hoede en met Dance Monkey koos de muziekredactie het afgelopen jaar hun meest succesvolle nummer.

Meest sucesvolle Alarmschijf van solo zangeres
Tones And I stond er 15 weken mee op nummer 1 en inmiddels een half jaar in de Top 40. Daarmee is Dance Monkey inmiddels op de elfde plek gekomen in de ranglijst van meest succesvolle Alarmschijven. Daarbij is ze de op een na meest succesvolle solo zangeres met een Alarmschijf achter Call Me Maybe (van Carly Rae Jepsen). De meest succesvolle Nederlandse Alarmschijf is van Gers Pardoel die met Ik Neem Je Mee in 2012 na 32 weken de Top 40 verliet. 

De top 3 Alarmschijven
Boven zijn hit staan op nummer 3 Viva La Vida (van Coldplay) en op nummer 2 Blurred Lines (van Robin Thicke, T.I. en Pharrell). De meest succesvolle Alarmschijf kwam op naam te staan van Avicii. Zijn Wake Me Up! deed dat op eigen kracht en na zijn overlijden liep de score van Wake Me Up! verder op nadat de ex-nummer 1 wist terug te keren in de lijst.