Son Mieux pakt eerste Alarmschijf met This Is The Moment

- Nieuws

 Son Mieux
Son Mieux pakt eerste Alarmschijf met This Is The Moment

Met Multicolor brak Son Mieux deze zomer eindelijk door. Hele festivalweides zongen het nummer mee en dat moment heeft de groep willen vangen in This Is The Moment. De komende week is dat de Alarmschijf bij Qmusic.

“Euforisch.” Dat is hoe Son Mieux-zanger Camiel Meiresonne de festivalzomer van zijn band omschreef, aan de talkshowtafel van Eva Jinek. De Hagenezen reisden van festival naar festival, met als absoluut hoogtepunt de main stage van Pinkpop. Daar zag de groep naar eigen zeggen een ‘golf’. Van voor naar achter ging het los tijdens Multicolor, waarbij het op de achterste rij van het veld later losging dan vooraan. Het geluid bereikte die mensen pas later. Camiel vertelde verder dat hij Multicolor schreef om mensen na twee jaar coronapandemie weer bij elkaar te brengen. Het moest een track worden die mensen zou verbinden. Gezien de diversiteit aan meedeinende mensen op de festivalweides, is dat wel gelukt. De band heeft er hard genoeg voor gewerkt. Al jaren maakt Son Mieux de popzalen van ons land onveilig en sinds 2016 stond de band al 7 keer in de Tipparade, met nummers als Hiding en The Mustard Seed.

'De tijd uit dansen'
This Is The Moment, de nieuwe single van de Haagse formatie, ontstond tijdens het toeren van festival naar festival. Volgens Camiel genoten alle groepsleden intens van de energieke shows en van het publiek dat hen in de armen sloot. Die energie is goed te horen op de track, die meteen uitnodigt om van de bank te komen en je beste dansbeentje voor te zetten. This Is The Moment is volgens Son Mieux een nummer waarmee je echt het moment kunt vieren. We leven in een wereld waarin de meningen en het nieuws je om de oren vliegen en soms keihard binnenkomen. “Met dit nummer dans je even uit de tijd,” aldus zanger Camiel.

Alle (ex-)Alarmschijven beluister je in onze playlist op Spotify!