Son Mieux doneert WK-opbrengsten This Is The Moment aan Amnesty

- Nieuws

 Son Mieux
Son Mieux doneert WK-opbrengsten This Is The Moment aan Amnesty

Je hebt 'm vast al eens voorbij horen komen tijdens de WK-uitzendingen van de NOS: ex-Alarmschijf This Is The Moment van Son Mieux. De Haagse band heeft nu bekendgemaakt dat de opbrengsten van dit nummer naar mensenrechtenorganisatie Amnesty International gaan.

De groep laat op Instagram weten dat het een enorme eer is dat het nummer is gekozen door de NOS, maar dat alle bandleden niet blind zijn voor de situatie aldaar. Op Instagram laat Son Mieux weten: "Helaas vindt dit WK alleen plaats in een land waar de beslissingen van de regerende macht lijnrecht tegen alles waar wij in geloven staan. Dit heeft bij ons voor de nodige gesprekken gezorgd, waarbij we ons afvroegen wat we hier mee kunnen of moeten.”

Petitie
Daarop stapte de formatie naar Amnesty International, om te vragen wat zij concreet kon doen. Amnesty raadde Camiel Meiresonne en co aan om een petitie te promoten. "Die petitie moet ervoor zorgen dat de FIFA en Qatar een fonds in het leven roepen om de arbeidsmigranten en hun nabestaanden te compenseren voor het leed dat hun is aangedaan”, aldus de Hagenezen. "We willen jullie vragen deze petitie massaal te ondertekenen.”

Doneren
Maar dat is niet het enige dat Son Mieux zal doen. Het voelde voor de groepsleden namelijk niet goed dat zij zouden verdienen aan dit WK. "Daarom zullen wij alle inkomsten die wij krijgen voor het gebruik van onze track op televisie direct aan Amnesty schenken. Zodat het geld dat wij hier mogelijkerwijs aan verdienen, gebruikt kan worden om de situatie in Qatar hopelijk te verbeteren en daarnaast Amnesty te ondersteunen in al het werk wat ze doen", aldus de groep, die eerder dit jaar al een enorme Top 40-hit scoorde met Multicolor.

Foto: YouTube