Remixen op 1

- Nieuws

 Seeb Robin Schulz
Remixen op 1

Dat de ene remix de andere niet is blijkt uit het feit dat we het woord ‘remix’ of de afkorting daarvan pas tien keer op nummer 1 mochten verwelkomen.

De nieuwste remix bovenaan de Top 40 is afkomstig van DJ Fle die Banana van Shaggy en Conkarah onder handen nam en vermaakte tot de Minisiren Remix. Opvallend is ook dat de ene remix bovenaan de Top 40 deze week de andere remix van de troon wist te stoten. Zo stond de Imanbek-remix van Roses, origineel en in de versie van Saint Jhn een tik sneller, eerder twee weken op nummer 1.

Het fenomeen ‘remix op nummer 1 is beslist iets van de afgelopen elf jaar. Alleen in 1996 kwam er een remix op nummer 1 nadat het origineel van Macarena wel een hit werd maar geen doorslaand succes. De versie van de Bayside Boys stond in 1996 vier weken op nummer 1. Pas in 2009 volgde er een nieuwe remix bovenaan de Top 40 via Rap Das Armas, de track van Cidinho e Doca die door Quintino werd verbouwd en de lijst twee weken wist aan te voeren.

Volgens de definitie is een remix een aangepaste versie van een origineel nummer. Het tempo kan hoger of lager zijn maar ook kunnen teksten of zangpartijen anders zijn. Dat laatste maakt ook de nieuwe versie van Despacito, waarop de vocalen van Justin Bieber werden toegevoegd, tot een remix. Toch werd dat niet de meest succesvolle remix op nummer 1; die titel kleeft aan een andere toevalstreffer op nummer 1. SeeB maakte een nieuwe versie van I Took A Pill In Ibiza waardoor Mike Posner in 2016 de Top 40 voor tien weken wist aan te voeren en de meest succesvolle ‘remix’ op nummer 1 afleverde.

De vijf grootste ‘remix’-nummer 1-hits hebben we op een rij gezet.

1 I TOOK A PILL IN IBIZA – SEEB REMIX- Mike Posner (2016, 930 punten) 

2 DESPACITO REMIX- Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber (2017, 905 punten) 

3 CHEERLEADER – FELIX JAEHN REMIX- Omi (2015, 849 punten) 

4 MACARENA [BAYSIDE BOYS REMIX]- Los Del Rio (1996, 825 punten)

5 PRAYER IN C – ROBIN SCHULZ REMIX- Lilly Wood & The Prick and Robin Schulz (2014, 815 punten)