Pointless van Lewis Capaldi is Alarmschijf

- Nieuws

 Lewis Capaldi
Pointless van Lewis Capaldi is Alarmschijf

Met Forget Me staat Lewis Capaldi nog hoog in de Top 40, maar de Schotse zanger heeft met Pointless alweer een opvolger klaarstaan. Het is de komende week de Alarmschijf bij Qmusic.

Dit jaar maakte Lewis Capaldi zijn comeback, na een lange tijd van afwezigheid. Forget Me had de herkenbare sound van zijn eerdere grote hits, Someone You Loved en Before You Go. En ook Pointless is weer een emotionele track. Dat is geen toeval. Bij de release van Forget Me liet Lewis alweten: “Ik wil geen nieuw geluid voor mezelf creëren of mezelf opnieuw uitvinden. De liedjes die ik wil schrijven zijn emotionele liedjes, over liefde of verlies.” Volgens de Schot is dat muziek in zijn puurste vorm: eerlijk en oprecht. En die liedjes kunnen overal gespeeld worden, zo bewees hij afgelopen week. Lewis dook namelijk op in het Londense treinstation St Pancras International, waar hij reizigers verraste met een live-vertolking van zijn nieuwe single.

Diepe connectie
Pointless gaat in tegenstelling tot zijn huidige Top 40-hit niet over een verbroken relatie. Het gaat juist over die ene persoon die heel veel voor je betekent. Niet voor niets plaatste de zanger bij de bekendmaking van zijn nieuwe track op social media een passende caption: "Als alles zinloos is, is er één persoon die het allemaal de moeite waard maakt." Volgens Lewis is dat iemand die je waardeert zoals je bent, die je naar diepere plaatsen brengt en die de pijn bij je weg kan nemen of minstens kan verzachten. De blonde zanger schreef het nummer niet alleen: Ed Sheeran schreef het eerste couplet. Het levert hem nu zijn derde Alarmschijf op. Before You Go en Forget Me zijn de voorgangers.

Pointless zal net als zijn voorganger op het album Broken By Desire To Be Heavenly Sent staan, dat volgend jaar uit zal komen. 

Alle Alarmschijven check je in onze playlist op Spotify.