P!nk grijpt haar 25e Alarmschijf

- Nieuws

 P!nk
P!nk grijpt haar 25e Alarmschijf

P!nk is weer helemaal terug. Eerder dit jaar verscheen al de track Irrelevant en kondigde ze haar show op Pinkpop aan. Nu is er Never Gonna Not Dance Again en dat nummer is de komende week de Alarmschijf bij Qmusic.

Wie in 2019 bij de concerten van P!nk in de Johan Cruijff Arena of op het Malieveld was, weet dat de zangeres een goede liveshow neer kan zetten, vol spektakel. Zelfs als ze aan een tuigje ondersteboven boven het publiek hangt, weet ze er nog loepzuivere noten uit te persen. Aan Top 40-hits heeft ze inmiddels ook geen gebrek: ze heeft er inmiddels 38 bij elkaar verzameld, waarvan één van haar twee nummer 1-hits, What About Us, haar grootste hit is. Dat belooft wat voor haar show op Pinkpop, op vrijdag 16 juni 2023. Ze zal daar een volledig concert geven en is bovendien voor de eerste keer headliner. In 2010 stond ze al eens op het festival, maar destijds vond haar optreden plaats op de North Stage.

Nooit nooit meer dansen
Ondertussen is de zangeres dit jaar druk bezig geweest met nieuwe muziek. Daarvan mochten we Irrelevant al horen. Die track werd in het buitenland flink gedraaid op de radio, maar in Nederland bleef het redelijk stil rondom het nummer. Dat verandert nu met Never Gonna Not Dance Again. Een single die oproept tot het nooit verliezen van je plezier in het leven, ook al zit er nog zo ontzettend veel tegen. Nooit zal P!nk nooit meer dansen, zo zingt ze. In de clip bij de track zet ze op rolschaatsen een supermarkt op stelten en danst ze zonder schaamte in een outfit die je nog niet eerder hebt gezien. En ook dat is precies wat ze wil uitdragen: schaam je niet voor wie je bent.

P!nk evenaart Madonna
Voor de derde achtereenvolgende week een Alarmschijf van een solo-zangeres. Zo’n rijtje van 3 hadden we eind vorig jaar ook via Meau (Dat Heb Jij Gedaan), Gayle (ABCDEFU) en Maan (Leven). Daarvoor zagen we dat voor het laatst in 2013/2014, via Miss Montreal (Say Heaven Say Hell), Kelly Clarkson (Underneath The Tree) en Beyoncé (XO). P!nk evenaart Madonna met 25 Alarmschijven. Alleen Rihanna heeft vaker de Alarmschijf weten te scoren. Zij heeft er sinds afgelopen week 30.

Alle Alarmschijven, waaronder de 25 van P!nk, check je in onze playlist op Spotify.