Nielson brengt emotionele tracks uit onder eigen naam

- Nieuws

 Nielson
Nielson brengt emotionele tracks uit onder eigen naam

Nielson heeft maandagochtend een EP uitgebracht onder zijn eigen naam Niels Littooij. Op Grijs zingt hij over een extreem moeilijke periode uit zijn leven.

Op Instagram laat de zanger weten dat hij bewust een tijdje weggeweest is. "Jullie hebben het afgelopen jaar weinig van mij gehoord. Ik heb deze dag, 7 juni, uitgekozen om die stilte te verbreken. 2020 heeft me op donkere plekken gebracht. Ik kwam terecht in een storm van heftige gebeurtenissen die allemaal tegelijk plaatsvonden waardoor het voor mij niet meer mogelijk was om normaal te functioneren. Voor het verhaal wat ik vandaag wil vertellen is een van die gebeurtenissen belangrijk. Op 10 augustus 2020 ben ik mijn neef en daarmee een van mijn beste vrienden verloren. Nathan wist toen net een maand dat hij leed aan leukemie. Er lag een lang en slopend behandelingstraject voor hem, maar we zullen nooit weten of het muntje de goede kant op zou zijn gevallen."

Donkere schaduw
"Zijn overlijden was plotseling als bij een ongeluk en wierp een donkere schaduw over alles. In de maanden die erop volgde woonde ik zo ongeveer in mijn studio. Aan mijn bureau, nat van tranen en verspilde whiskey, schreef ik mijn ongefilterde gedachten en gevoelens op en maakte er liedjes van. 'Liedjes die niet hadden mogen bestaan' noemde ik ze. Liedjes die zeker ook niet bedoeld waren voor iemand om naar te luisteren. Muziek om te verwerken in plaats van te vermaken. Maar hoe verder ik kwam in het proces, hoe meer ik ging nadenken over de toekomst, dus ook over de toekomst van Nielson. Het voelde niet goed om zomaar de draad weer op te pakken alsof er niets gebeurd was. Daarom breng ik vandaag, op de dag dat Nathan 29 jaar zou zijn geworden, mijn EP Grijs uit."

Omdat de nummers over zijn rouwproces gaan, besloot Niels om de nummers onder zijn eigen naam uit te brengen. In zijn verklaring bedankt hij verder zijn fans voor de lieve berichten die hij heeft ontvangen.

Foto: cover album Diamant