MEAU pakt de Alarmschijf

- Nieuws

 Meau
MEAU pakt de Alarmschijf

Dat Heb Jij Gedaan van MEAU is de hele komende week de Alarmschijf bij Qmusic. Dik een jaar na het uitbrengen van haar eerste nummer ooit, lijkt de Nederlandse singer-songwriter op weg naar haar eerste grote hit.

Achter MEAU gaat de 21-jarige Meau Hewitt schuil. Ze groeide op in Weesp, waar de muziek haar al vroeg had gevonden. Zo zat ze drie jaar lang bij Kinderen Voor Kinderen, waar ze solo de nummers Snoepje en Jongensmeid zong. Later was ze voor de oplettende kijker te zien als achtergrondzangeres bij The Passion en tijdens de liveshows van The voice of Holland. Maar de passie van MEAU ligt toch echt bij haar eigen muziek, die volop tot bloei kwam tijdens de vooropleiding van de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam en tijdens haar studie aan de Herman Brood Academie. Haar stijl kun je omschrijven als Nederlandstalige indiepop, met openhartige teksten.

Autobiografisch
Dat Heb Jij Gedaan is een voorbeeld van zo’n openhartig nummer. Daarin zingt de zangeres over een ongezonde relatie. Autobiografisch, want ze heeft zelf zoiets meegemaakt. Ze schreef het om het vervelende gevoel van zich af te schrijven. Blijkbaar wordt dat gevoel door heel wat mensen herkend, want Dat Heb Jij Gedaan gaat momenteel al hard bij de verschillende streamingdiensten. Waar MEAU vorig jaar nog zelf haar track Kalmte moest pluggen, lijkt dat vanaf nu niet meer te hoeven.

Alle Alarmschijven vanaf 2000 check je in onze playlist op Spotify!