Lorde is officieel Kroatisch

- Nieuws

 Lorde
Lorde is officieel Kroatisch

Lorde heeft officieel de nationaliteit van Kroatische gekregen.

De moeder van Lorde is van Kroatische afkomst en als gezin emigreerden ze naar Nieuw Zeeland. De zangeres, die voluit Ella Marija Lani Yelich-O’Connor heet, bevestigde haar dubbele nationaliteit: “Ik ben Kroatisch en heb nu het Kroatische staatsburgerschap.”

Lorde liet, in de WTF podvast van Marc Maron, weten dat het feit dat ze inmiddels een beroemdheid is de aanvraag heeft versneld: “Ik ben een beetje een beroemde Kroatische. Niet iedereen zal daar in slagen maar zij wilden dit ook”, aldus de 20-jarige zangeres. Vorige maand had ze een ontmoeting met de Kroatische president tijdens een bezoek aan Nieuw-Zeeland. Met haar nieuwe nationaliteit komt ze in een rij van Kroatische beroemdheden met onder andere John Malkovich, Eric Bana en Krist Novoselic (van Nirvana).

Op 22 september start Lorde met haar Melodrama World Tour in Las Vegas. Op 4 oktober doet ze met die tour ook 013, Tilburg aan. Opvallend is dat in de concertreeks die tot april van volgend jaar door zal gaan geen shows in Kroatië heeft voorzien.