Linkin Park pakt Alarmschijf met Lost

- Nieuws

 Linkin Park
Linkin Park pakt Alarmschijf met Lost

Het gebeurt niet vaak dat een band met een overleden zanger de Alarmschijf pakt. Linkin Park flikt het nu: Lost hoor je de hele komende week als Alarmschijf bij Qmusic.

In 2003 maakte Linkin Park naam met het album Meteora, waarvan In The End (#5 in 2001), Somewhere I Belong (#16 in 2003), Faint (#40 in 2003) en Breaking The Habit (#19 in 2004) de Nederlandse Top 40 haalden en Numb (2003) in de Tipparade bleef steken. In The End is inmiddels uitgegroeid tot een klassieker van formaat, met jaarlijks hoge noteringen in de allertijdenlijsten van verschillende radiozenders. Met rond de 17 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd is Meteora nog altijd één van de succesvolste albums uit de 00’s. Daarna hadden de Amerikanen zich op de kaart gezet en scoorden ze nog meerdere hits en kenden ze succesvolle tours. Tot in 2017 zanger Chester Bennington veel te jong overleed.

Jubileum
Twintig jaar na de release is het tijd voor een jubileumeditie van Meteora. Die verschijnt op 7 april en daar zullen ook enkele nieuwe nummers op te vinden zijn. Lost, dat een paar weken geleden als voorloper verscheen, is er daar één van. Dat nummer was in 2003 bijna op het album verschenen. “We realiseerden ons dat het totaal dezelfde emotie had als Numb,” zo begon bandlid Mike Shinoda in een interview, “maar we vonden Numb net iets beter. Dat had een betere vibe. We vonden dat we geen twee ‘Numbs’ op het album konden hebben en dus sneuvelde Lost. We legden het op de plank en eigenlijk vergaten we het.” Toen de track weer werd opgeduikeld uit de archieven, was er een juichmomentje bij alle groepsleden. “We dachten: Oh mijn god, dit nummer is helemaal af. Fans zouden dit zo graag willen horen. En dus moest Lost wel worden uitgebracht.”

Bijzondere Alarmschijf
Met de Alarmschijf-status van Lost stapt Linkin Park in de voetsporen van onder anderen The Doors en Queen: groepen die na het overlijden van hun frontman nog een schijf pakken, met een nummer waarop de zanger nog te horen is. Het is in totaal de derde Alarmschijf voor de Amerikaanse rockband. 

Elke vrijdag tegen de klok van 16:00 uur maakt Domien tijdens de Top 40 de nieuwe Alarmschijf van Qmusic bekend. De Alarmschijf is een nieuwe track waarvan ze bij Qmusic denken dat-ie een grote Top 40-toekomst voor zich heeft liggen. Daarom hoor je dit nummer de hele week extra vaak, zodat iedereen kennis kan maken met deze potentiële hit. Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify.