Lewis Capaldi pakt de Alarmschijf

- Nieuws

 Lewis Capaldi
Lewis Capaldi pakt de Alarmschijf

Lewis Capaldi is terug. De komende week hoor je Forget Me extra vaak bij Qmusic, want het is de nieuwe Alarmschijf.

Begin 2019 maakten we kennis met de zanger die werd geboren in het Schotse Glasgow en op 4-jarige leeftijd verhuisde naar het plaatsje Blackburn. Someone You Loved kwam op 23 februari van dat jaar de Nederlandse Top 40 binnen en verliet de lijst pas op 14 december 2019. Maar liefst 42 weken hield het nummer het dus vol in de Lijst der Lijsten. Een week daarvoor kwam Top 40-hit nummer 2 binnen: Before You Go. Die werd door Qmusic uitgeroepen tot Alarmschijf en bleef ook lang in de Top 40 hangen: 25 weken. Before You Go wist wel tot nummer 2 te komen, waar zijn voorganger op de zevende plaats bleef hangen.

Gilles de la Tourette
Het astronomische debuut van Lewis en het succes van zijn album Divinely Uninspired To A Hellish Extent lieten bij de zanger ook diepe sporen na. Hij nam – al dan niet gedwongen door de coronacrisis – rust en liet de afgelopen jaren maar weinig van zich horen. Ondertussen werkte hij wel aan nieuwe muziek en kwam hij tot de ontdekking dat hij aan het syndroom van Gilles de la Tourette lijdt, zo liet hij weten. Hij maakte dit bekend omdat hij niet wilde dat mensen zouden denken dat hij drugs zou gebruiken. Volgens Lewis vallen de symptomen mee. “Mijn schouder trilt als ik enthousiast, blij, nerveus of gestrest ben. Het is iets waar ik mee leef, maar het is niet zo erg als het eruit ziet.”

Break-up
Forget Me gaat over een break-up die hij zelf heeft meegemaakt. Na een jaar had hij geen contact meer met zijn ex, maar zag hij via haar foto’s op Instagram wel dat ze volop is doorgegaan met haar leven. "Ik was op het punt waarop ik me behoorlijk ellendig voelde”, aldus de zanger in een statement. “Het leek alsof zij de tijd van haar leven had en ik haatte het. Ik vond het oneerlijk dat ze er gelukkig uitzag, terwijl ik pijn had en ik was bang dat ze me misschien helemaal was vergeten, dus schreef ik er een lied over.”

Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify!