Kandidaat The Voice UK maakt diepe indruk

- Nieuws

 Anne-Marie Olly Murs
Jimmy Balito

De kijkers en enkele coaches van The Voice UK waren in tranen, na een optreden van kandidaat Jimmy Balito. De 22-jarige zanger had een paar weken eerder zijn vader verloren aan kanker.

"Het is de eerste keer dat ik zing sinds alle dingen die thuis zijn gebeurd," begint Jimmy vlak voor zijn optreden. Zijn vader was nog wel bij de Battle-ronde van zijn zoon aanwezig. "Hij was echt doodziek, maar kwam toch. Hij was zo blij toen ik door was. Kort daarna werd mijn vader zieker en binnen een week stierf hij."

Wens vader
Het verdriet over zijn vader zette hem aan het denken. "Er zijn zeker tijden geweest waarin ik dacht dat dit niet het juiste moment is om hier nu te zijn, of dat ik dacht dat ik niet sterk genoeg was om alles te verwerken. Maar hij zou nooit hebben gewild dat ik deze kans niet zou grijpen. Hij zou juist hebben gezegd dat ik zou moeten optreden. "

Zijn coach Olly Murs hield het niet droog en ook gastcoach Anne-Marie had het moeilijk. "Ik wou dat hij er was om dit te zien," snikte Jimmy nadat Olly hem probeerde te troosten. Tijdens zijn optreden zijn ook de andere coaches, Tom Jones, Jennifer Hudson en Will.I.Am diep geroerd. High & Dry van Radiohead komt dan ook wel even binnen. Jimmy blijkt door naar de halve finale.

Foto: YouTube