Het Eurovisiesongfestival dendert na in de Tipparade

- Nieuws

 Bente Maan P!nk Marco Borsato Rolf Sanchez John Ewbank OneRepublic BTS Galantis David Guetta Little Mix
Het Eurovisiesongfestival dendert na in de Tipparade

Na 5 weken heeft Noizu de top van de Tipparade weten te bereiken met Summer 91 (Looking Back).

In de top 10 van de Tipparade zien we deze week weinig grote verschuivingen. Een aantal nummers die eerder nog de lijst door vlogen, lijken nu toch wat vast te zitten. Dit geldt onder andere voor Nee Is Nee van Bente & Maan, All I Know So Far van P!nk en Hef Je Glas van Marco Borsato, Rolf Sanchez en John Ewbank. OneRepublic lijkt hier een uitzondering op te gaan worden: hun laatste single Run stijgt de top 10 in en komt op nummer 4 terecht. De nieuwste track van BTS doet goede zaken en is deze week zelfs de snelste stijger van de week. Butter stijgt maar liefst 17 plekken naar nummer 10. De boyband uit Zuid-Korea doet het daarmee net iets beter dan Heartbreak Anthem van Galantis, David Guetta en Little Mix, want zij gaan deze week 12 plekken omhoog naar nummer 17.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

8 (--) ZITTI E BUONI – Måneskin
Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: na 2 jaar werd de opvolger gekozen van Duncan Laurence in Rotterdam. Waar de vakjury's het meest te spreken waren over de Franse inzending van Barbara Pravi, Voilà, ging de publieksvoorkeur duidelijk uit naar Måneskin, de rockers uit Italië. De band won het Eurovisiesongfestival met 25 punten verschil. Måneskin werd opgericht in 2016 en verwierf bekendheid met hun deelname aan de Italiaanse versie van X Factor, waar ze tweede werden. Na het winnen van het Sanremo Music Festival eerder dit jaar, wilden ze doorpakken bij het Eurovisiesongfestival. Dat bleek een uitstekende keuze. Het viertal, aangevoerd door zanger Damiano David, bracht 2 studioalbums uit. Het laatste album Teatro d'ira: Vol. I staat na hun winst weer volop in de belangstelling.

15 (--) VOILÀ – Barbara Pravi
De runner-up van het Eurovisiesongfestival heeft afgelopen weekend dan wel niet de winst weten te pakken, het verlies zal haar zeker geen windeieren leggen. Voilà van Barbara Pravi is de meest succesvolle Franse inzending voor het festival, sinds 1991. Toen eindigde Amina ook op de tweede plaats. Het nummer is een typische Franse chanson, in de stijl van Edith Piaf. Barbara vraagt in het nummer om naar haar te kijken en te luisteren en haar te accepteren zoals ze is. Deze boodschap zal ze ongetwijfeld ook weer brengen tijdens haar concert op 28 maart 2022, in de Melkweg in Amsterdam. Die show is inmiddels uitverkocht.

26 (--) TOUT L’UNIVERS – Gjon’s Tears
De op twee na hoogste binnenkomer in de Tipparade is ook de act die op het Eurovisiesongfestival de op twee na hoogste positie behaalde. Gjon’s Tears, ofwel Gjon Muharremaj, is een Zwitserse zanger met Albanese roots. Hij deed in 2019 nog mee aan de Franse versie van The Voice, waar hij het met Mika als coach tot de halve finale schopte. Een jaar later werd Gjon gekozen als Zwitserse inzending voor het Songfestival. Hij zou vorig jaar de track Répondez-moi brengen in Rotterdam, maar de coronapandemie verhinderde dat. Gelukkig mocht hij dit jaar alsnog zijn land vertegenwoordigen en deze keer met Tout l’Univers. Aan dit nummer schreef ook de Nederlandse Wouter Hardy mee, die in 2019 nog medeverantwoordelijk was voor Duncan Laurence’s Arcade.

27 (--) LEAVE BEFORE YOU LOVE ME – Marshmello x Jonas Brothers
De Jonas Brothers zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest met hun soloprojecten. Zo bracht Nick Jonas in maart nog zijn vierde studio album Spaceman uit. Onlangs zijn de drie broers weer herenigd en zijn ze een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse dj Marshmello. De nummer 11-dj van de wereld heeft al behoorlijk wat succesvolle collabs op zijn naam staan, onder meer met Halsey, Bastille en Selena Gomez. Afgelopen zondag waren de Billboard Music Awards in Los Angeles. Daar lieten Marshmello en de Jonas Brothers Leave Before You Love Me voor het eerst live horen, als onderdeel van een medley met eerdere hits van de broers. Nick Jonas was tijdens de avond ook de presentator van dienst.

28 (--) LIMONADE – Snelle
Snelle en Maan voeren alweer 9 weken de Top 40 aan met Blijven Slapen en inmiddels komt het Nederlandstalige record van Marco Borsato in het zicht, die het in 1994 met Dromen Zijn Bedrog 12 weken volhield aan kop. Snelle, die de afgelopen tijd veel in de belangstelling stond vanwege zijn documentaire op Netflix, komt nu weer met een solonummer. Limonade is een ode aan het jeugdvoetbal dat er, in samenwerking met Oranje en de KNVB, voor moet zorgen dat kinderen weer meer gaan bewegen en voetballen. Sinds de coronapandemie is het aantal aanmeldingen bij voetbalclubs drastisch teruggelopen.

29 (--) LOVE AGAIN – Dua Lipa
Dua Lipa is aanbeland bij de zesde single van haar laatste album Future Nostalgia (als we de twee extra edities van het album meerekenen, is het zelfs haar achtste single). In Love Again zit een sample van My Woman verwerkt, een nummer van Al Bowlly uit 1932. De inspiratie voor de track kwam van Dua Lipa’s eigen liefdesleven. In de tijd dat Love Again werd geschreven, ging ze door een moeilijke periode omdat ze had ontdekt dat de persoon waarmee ze een relatie had oneerlijk was geweest tegen haar. Ze realiseerde zich destijds dat dit geen gezonde relatie was. Dua Lipa staat momenteel nog in de Top 40 met We’re Good.

30 (--) SHINE YOUR LIGHT – Master KG & David Guetta feat. Akon
Het is in augustus alweer een jaar geleden dat Master KG en Nomcebo Zikode de Top 40 binnenkwamen met Jerusalema. Het nummer, met bijbehorend dansje, zou wereldwijd een enorm succes worden. Inmiddels is het wat stiller geworden rondom de Zuid-Afrikaanse zanger. Daar kan nu zomaar eens verandering in gaan komen, want hij is een samenwerking aangegaan met David Guetta en Akon. De twee laatstgenoemde acts werkten eerder al samen in 2009, toen ze een grote hit scoorden met Sexy Bitch. Shine Your Light is ter gelegenheid van World Africa Day geschreven.