Flemming staat jaar lang non-stop in de Top 40

- Nieuws

 Flemming
Flemming staat jaar lang non-stop in de Top 40

Deze week noteert Flemming de 52e achtereenvolgende week sinds zijn debuut in de Top 40, waarin hij met één of meerdere hits in de lijst heeft gestaan. Op 16 oktober 2021 maakte Flemming Viguurs (26) zijn debuut in de Top 40 met de hit Amsterdam. Sindsdien is hij niet meer vertrokken uit de lijst.

Flemming kan het bijna niet bevatten als Top 40-presentator Domien Verschuuren hem het nieuws vertelt: "Wow! Dat is een teken om champagne te drinken!", reageert de zanger. "Het is zo bizar. Het gaat allemaal zo snel. Elke dag gebeurt er iets wat zó vet is. En soms is het moeilijk te beseffen wat er allemaal gebeurt!"

Inmiddels heeft de zanger maar liefst vier Top 40-hits op zijn naam. Na zijn eerste single Amsterdam volgde al snel Zij Wil Mij. Op dit moment bezit hij twee plaatsen in de hitlijst met Automatisch, op nummer 28 en Terug Bij Af met Ronnie Flex, op nummer 18.

Flemming is na Davina Michelle de eerste Nederlandse artiest die vanaf zijn debuut een jaar lang onafgebroken in de Top 40 heeft gestaan. Andere Nederlandse artiesten die het ook gelukt is, zij het niet na het debuut, zijn Martin Garrix, Snelle, Armin van Buuren en de Vengaboys.

(Foto: © Jesse Veenhoven)