Deep Down is Alarmschijf

- Nieuws

 Alok Ella Eyre Kenny Dope Never Dull
Deep Down is Alarmschijf

Het is zomer en dan schieten de zomerse nummers net zo hard omhoog als de temperatuur. Deep Down van Alok, Ella Eyre, Kenny Dope en Never Dull is zo’n track en die hoor je de komende week als Alarmschijf bij Qmusic.

Dat nummer zal je bekend voor kunnen komen. Het leunt namelijk sterk op The Bomb! (These Sounds Fall Into My Mind) van Kenny Dope presents The Bucketheads. Met die track stond Kenny in het voorjaar van 1995 8 weken in de Nederlandse Top 40, met de twaalfde stek als piekpositie. Dikke kans dat je de tekst van die hit anders opvatte: het is namelijk één van de tracks waarop het meest een andere zin wordt gehoord, dan er wordt gezongen. Er zijn heel wat mensen die ‘Pizza's goin' through my mind’ horen, in plaats van ‘These sounds fall into my mind’.

Andere tekst
Daar zul je bij Deep Down geen last van hebben: daarin zingt de Britse Ella Eyre ‘Deep down, swirling through my mind’ en ‘Deep down, wishing you were mine’ en ‘Deep down, miss you all the time’, in plaats van de verwarrende regel uit het origineel. Wat is gebleven is de herkenbare sample uit Street Player van Chicago, die zorgt voor een extra zomers gevoel. Daarnaast zit er ook nog een snufje In My Mind in, een nummer dat de Amerikaanse dj en producer Never Dull eerder dit jaar uitbracht met Crystal Waters en dat gebaseerd is op haar nummer 1-hit Gypsy Woman (La Da Dee La Da Da) uit 1991. In My Mind en Deep Down hebben nog meer overeenkomsten: beide nummers gingen flink viral op TikTok.

Eerste Alarmschijf voor alle acts
Voor alle acts is het hun eerste Alarmschijf. Deep Down kan voor de Braziliaanse dj en producer Alok (Alok Petrillo) wel zijn tweede Top 40-hit worden, na Hear Me Now (met Bruno Martini en Zeeba), dat in 2017 tot 34 kwam. De Britse Ella Eyre, die in het dagelijks leven Ella McMahon heet, heeft er al twee op haar naam staan: Waiting All Night (met Rudimental) kwam in 2013 niet verder dan de negentiende plaats en Came Here For Love (met Sigala) wist nummer 28 te halen in 2017. Never Dull heeft nog geen Top 40-hits op zijn naam staan. Hij heet eigenlijk Alberto De Santiago en werd in Los Angeles geboren, maar woont in Mexico. De inmiddels 52-jarige Amerikaan Kenny Dope kan zich opmaken voor zijn tweede Top 40-hit, want na The Bomb! (These Sounds Fall Into My Mind) wist hij geen hit meer te scoren. 

Alle Alarmschijf vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify!