De Spelbrekers zijn niet meer

- Nieuws

Op vrijdag 20 april 2012 is Theo Rekkers op 87-jarige leeftijd overleden. Rekkers was de voormalige manager van André van Duin.

Zelf werd Theo Rekkers, geboren op 24 april 1924 bekend met De Spelbrekers, het zangduo dat doorbrak met het liedje Oh Wat Ben Je Mooi en in 1962 naar het Eurovisie Songfestival ging met (kleine kokette) Katinka. Rekkers heeft "wel vijftig jaar lang" André's zaken gedaan. 'Hij is een van mijn oudste kennissen', zo vertelt André zondag aan RTL Boulevard.

André was zelf in Parijs toen hij donderdag een telefoontje kreeg dat Rekkers was getroffen door een hartaanval. Hij stond toen net op het punt om met de trein terug te reizen naar Amsterdam en is in Rotterdam uitgestapt om zijn oude manager te bezoeken in het ziekenhuis. "We hebben nog gesproken en gelachen, dat was fijn."

Het overlijden kwam plots voor André. "Hij was al eind tachtig, dus je weet dat het kan gebeuren, maar met zijn gezondheid was niet zoveel aan de hand."

De andere helft van De Spelbrekers Huug Kok, en tevens ook oud-manager van André van Duin (19 februari 1918) overleed op 27 oktober 2011.

Theo Rekkers wordt later deze week begraven.