Nieuws
Top 40-preview

Cyril zet Joost onder druk

Cyril zet Joost onder druk
Cyril 

Afgelopen week keerde Joost met Europapa terug op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. Of dat komend weekeinde nog steeds de nummer 1 zal zijn is de vraag.

Zes weken geleden kwam Cyril met Stumblin’ In op de tweede plaats van de Top 40. Al die weken moest de Australische producer steeds buigen voor een Nederlandstalige hit. Na vijf weken Sugardaddy van Roxy Dekker werd Cyril afgelopen week ingehaald door Joost. Hoewel Joost aan het begin van de week nog een kleine voorsprong heeft op Cyril lijkt Stumblin’ In de beste papieren te hebben om nu, na 14 weken, eindelijk gekroond te worden tot de grootste hit van ons land.

Na negen weken in de onderste helft van de Top 40 zagen we Alex Warren afgelopen week een serieuze opmars maken. Before You Leave Me was zelfs, met 8 plaatsen winst, op nummer 13 de snelste stijger. De 23-jarige Amerikaan, die met zijn eerste Top 40-hit bezig is, maakt wellicht aanspraak op een plek in de top 10. Wel moet Warren rekening houden met drukte in het bovenste kwart. Daar zagen we vorige week Rondé verschijnen die met Undecided de vijfde achtereenvolgende top 10-hit wist te scoren en de afgelopen dagen zien we ook Texas Hold ‘em van Beyoncé weer opleven op de radiozenders die voor de Top 40 relevant zijn. Ook I Had Some Help van Post Malone en Morgan Wallen zal winst pakken maar voor hen zal de sprong naar de top 10 nog wat te optimistisch zijn.

Voor Billie Eilish ligt haar negende Top 40-hit binnen handbereik. Afgelopen vrijdag verscheen haar derde album, Hit Me Hard And Soft, met tien nieuwe nummers van de zangeres. Reacties op het album waren zeer divers, uiteenlopend van ‘haar beste werk ooit’ tot ‘meer van hetzelfde’. Lunch is de meest succesvolle track van het album en lijkt eenvoudig de Top 40 binnen te gaan wandelen. Ook Hoop Dat Jij Me Mist van Flemming kan de oversteek naar de lijst gaan maken. 

Minder eenvoudig is de missie voor Kygo, Zak Abel en Nile Rodgers. For Life is gebaseerd op Lady (Hear Me Tonight) waarmee Modjo in 2000 een top 3-hit scoorde. De track beweegt zich onderin de lijst van 250 meest gestreamde hits van ons land en weet op de radio inmiddels winst te pakken nu het door Qmusic tot Alarmschijf is uitgeroepen.

Parler Français (van Claude), Un Chance (van Rolf Sanchez) en Attention (van Krezip) behoren tot de kanshebbers op korte termijn maar komen op het vlak van streaming wellicht nog wat tekort. Stiekem ’24 van Zoë Tauran en Jonna Fraser zou, met een kleine push op de radio, ook de oversteek naar de lijst kunnen maken.

Of Cyril daadwerkelijk de eerste plek in handen neemt en wie dan zijn 39 achtervolgers zijn hoor je aanstaande vrijdag vanaf 14.00 uur in een nieuwe Top 40 op Qmusic.

(20/05/2024)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Eminem - Houdini
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dua Lipa - Training Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rondé - Undecided
Details Di-Rect - My Blood
Details Joost - Luchtballon
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Teddy Swims - The Door
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms / Frenna feat. Davido & Dystinct - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix) / More Pretty Girls
Details Dua Lipa - Illusion
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt