Nieuws
Preview Top 40

Blijft Cyril de nummer 1?

Blijft Cyril de nummer 1?
Cyril 

De verschillen bovenin de Top 40 worden deze week aanzienlijk kleiner. Het belooft dan ook spannend te worden of Stumblin’ In de marge op nummer 2, Belong Together van Mark Ambor, nog weet te behouden.

Cyril staat inmiddels 13 weken onafgebroken in de top 2. Na zeven weken op nummer 2 volgden inmiddels zes weken op nummer 1. Vooralsnog lijkt daar ook een zevende week op nummer 1 bij te komen maar het is duidelijk dat Belong Together van Mark Ambor een serieuze aanval heeft ingezet. De 26-jarige Amerikaanse zanger wist vorige week voor het eerst in de top 2 te komen door van nummer 5 naar nummer 2 te stijgen. Of hij komend weekeinde ook de laatste stap zet naar een eerste nummer 1 zal de tijd uitwijzen.

In de top 10 zagen we afgelopen week Stargazing (van Myles Smith), A Bar Song (Tipsy) (van Shaboozey) en Terug In De Tijd (van Yves Berendse) groeien. Die groei zet zich deze week ook door maar direct is het ook duidelijk dat het dringen geblazen is in het bovenste kwart van de lijst. I Don’t Wanna Wait (van David Guetta en OneRepublic) boekt op streaming ook nog steeds winst en is één plekje verwijderd van de top 5.

Twee tracks kijken nadrukkelijk uit naar een plek in de top 10. I Had Some Help van Post Malone en Morgan Wallen stond drie weken geleden eventjes op nummer 10 maar kon die plek in de daaropvolgende weken niet vasthouden. Na twee weken op nummer 11 maakt de countrytrack aanspraak om opnieuw in de top 10 te komen. Ook Houdini doet daar een poging toe. Houdini van Eminem kwam eerder op nummer 6 in de Top 40 maar moest de afgelopen twee weken posities inleveren. Daardoor viel de track tot buiten de top 10. Niet zo zeer op streaming maar wel op de radio zien we de track nu groeien. Of het nummer daarmee de daling een halt toe kan roepen moeten we zien. Een groei op streaming dient zich ook aan voor komende week want deze vrijdag verschijnt The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce), het twaalfde studioalbum van Eminem. Een derde kanshebber schuilt in Queen Of My Castle van Kris Kross Amsterdam en Inna dat zich langzaam maar zeker ook ontwikkelt richting een top 10-hit.

Feelslikeimfallinginlove, de nieuwe single van Coldplay, wist vorige week 13 plekken winst te boeken en werd daarmee de snelste stijger. De groei is er beslist nog niet uit en de Britse band zal zich komende week richting de bovenste helft van de Top 40 bewegen. Dat blijft ook Zoet Zout Zuur van Robert van Hemert doen. Die track staat inmiddels al 10 weken in de lijst en afgelopen week werd plek 23 bereikt. Lukt het dan komende week om in de bovenste helft van de lijst te komen?

Voor de snellere stijgers moeten we ook Move van Adam Port en Stryv niet uitvlakken. De track is overal ter wereld aan het groeien en ook in Nederland zien we op alle fronten positieve cijfers. 

Carry You Home van Alex Warren is een zekere binnenkomer in de lijst. Voor de volgende nieuwe hits zal het tweede deel van deze week nog heel belangrijk zijn. Disturbed is een kanshebber met de Cyril-remix van The Sound Of Silence. De track, die oorspronkelijk uit 2015 stamt, groeit op de radio en is al weken een stabiele factor binnen streaming. Een stuk minder stabiel maar, met de successen van het Nederlands elftal, wel een groeier is Oranjebewaarder – Het Wordt Prachtig Net Als In 1988 van Marco Schuitmaker. Hoe verder Oranje op het Europees kampioenschap weet te komen hoe hoger de Oranjebewaarder in de tussenstand weet te komen. Na een succesvolle zaterdag op het toernooi zagen we Oranjebewaarder ook de Top 40-tussenstand binnenwandelen. De vraag is of die score de komende dagen overeind blijft.

Hurt Me (van Sera) staat inmiddels 10 weken in de Tipparade maar is nog niet uitgegroeid. Good Luck, Babe! (van Chappell Roan) was afgelopen week pas aan een tweede Tipparade-week bezig. Sera en Chappell zijn beslist niet ondenkbaar als binnenkomers in de lijst van aankomend weekeinde.

De hele week hoor je, even na 18.00 uur op Qmusic in de middagshow van Domien Verschuuren, wat de ontwikkelingen zijn rond de nieuwe lijst. Vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur hoor je de volledige nieuwe lijst.

(08-07-2024)

Alle Top 40-hits

Details Mark Ambor - Belong Together
Details Cyril - Stumblin' In
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dasha - Austin
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Eminem - Houdini
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Coldplay - Feelslikeimfallinginlove
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Sabrina Carpenter - Please Please Please
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Di-Rect - My Blood
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Billie Eilish - Birds Of A Feather
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt
Details Adam Port & Stryv - Move
Details Dua Lipa - Illusion
Details Alex Warren - Carry You Home
Details Dua Lipa - Training Season
Details Emma Heesters & Rolf Sanchez - Contigo
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Kleine John feat. DJ Dylvn - Samen (Niet Alleen)
Details Sam Feldt with Jvke & Anitta - Mi Amor
Details Disturbed - The Sound Of Silence - Cyril Remix
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details La Fuente - Ratata // Ratata - Outsiders Remix