Nieuws
Nieuws

Alarmschijf voor Calvin Harris en Ellie Goulding

Alarmschijf voor Calvin Harris en Ellie Goulding
Calvin Harris  Ellie Goulding 

Een bewezen hitduo. Zo mag je Calvin Harris en Ellie Goulding inmiddels wel noemen. Met Miracle hebben de twee acts de komende week de Alarmschijf in handen bij Qmusic.

Calvin Harris en Ellie Goulding kwamen we in 2013 voor het eerst samen tegen in de Top 40. I Need Your Love stond 7 weken in de Top 40 en behaalde de 29e stek. Geen groot succes, maar toch vond de Schotse dj en producer het genoeg om het recept een jaar later te herhalen en toen was het wél goed raak. Outside kwam tot nummer 7 en stond maar liefst 19 weken in de Lijst der Lijsten. Nu, ruim 9 jaar later, blijkt Calvin weer op Ellie terug te vallen. Begin januari deelden de twee al dat ze samen in de studio zaten en nu blijkt wat dat heeft opgeleverd: Miracle. De afgelopen weken werden fans nieuwsgierig gemaakt met kleine stukjes van de track. De reacties daarop waren uitzinnig.

Duurzame Ellie
En dat lijkt vooral voor de zangeres goed nieuws, want solo kan ze de laatste jaren weinig potten meer breken. Op 7 april verschijnt haar nieuwe album Higher Than Heaven, dat al verschillende keren is uitgesteld. Eerst kwam dat doordat de planning niet goed was en later bleek dat de duurzame materialen niet voorhanden waren. Ellie wil namelijk zo duurzaam mogelijk werken en laat haar fysieke albums daarom verpakken in materialen die haar ecologische voetafdruk niet fors vergroten. Onlangs bracht ze Like A Saviour uit, de single die voorafgaat aan de release van Higher Than Heaven, maar die scoort tot nu toe nauwelijks. Calvin Harris toert ondertussen de wereld over met onder andere de muziek van zijn album Funk Wave Bounces Vol 2, dat afgelopen zomer verscheen.

90's-invloeden
Terug naar Miracle, dat losstaat van Ellies solowerk. Dat nummer bevat een stevige portie 90’s-invloeden, die je zo terug lijken te voeren naar die tijd. Denk aan een willekeurig groot dancefeest uit die tijd en je herkent de sound direct. Wel weet Calvin met zijn beats ook een brug naar nu te maken. In de verte hoor je, als je goed luistert, I’m Good van David Guetta en Bebe Rexha naschallen. En dat was nu net een dikke nummer 1-hit in de Top 40. Miracle is de tiende Alarmschijf voor Calvin. Qua dj's komt hij weer op gelijke hoogte met Martijn Garrix. Alleen David Guetta scoorde de schijf als dj vaker (19x). Ellie staat nu op 7. 5 Alarmschijven pakte ze met solohits en eentje met Diplo en Swae Lee.

Elke vrijdag tegen de klok van 16:00 uur maakt Domien tijdens de Top 40 de nieuwe Alarmschijf van Qmusic bekend. De Alarmschijf is een nieuwe track waarvan ze bij Qmusic denken dat-ie een grote Top 40-toekomst voor zich heeft liggen. Daarom hoor je dit nummer de hele week extra vaak, zodat iedereen kennis kan maken met deze potentiële hit. Alle Alarmschijven vanaf 1969 check je in onze playlist op Spotify.

(10/03/2023)

Alle Top 40-hits

Details Dua Lipa - Dance The Night
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Dimitri Vegas & Like Mike x David Guetta x Afro Bros (with Akon) - She Knows
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Tate McRae - Greedy
Details Kenya Grace - Strangers
Details Post Malone - Chemical
Details Doja Cat - Paint The Town Red
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Peggy Gou - It Goes Like Nanana
Details Rondé - Break My Heart
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details OneRepublic - Runaway
Details Luke Combs - Fast Car
Details Niklas Dee & Old Jim ft. Enny-Mae - Not Fair
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Marshmello & Farruko - Esta Vida
Details Miley Cyrus - Used To Be Young
Details Kris Kross Amsterdam, Sofia Reyes & Tinie Tempah - How You Samba
Details Tiësto - Drifting
Details Olivia Rodrigo - Vampire
Details Di-Rect - OMG It's Happening
Details P!nk - Runaway
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Kylie Minogue - Padam Padam
Details Nick Schilder - Shatterproof
Details Billie Eilish - What Was I Made For?
Details Troye Sivan - Rush
Details Chef'Special - Miracles
Details Sera - Best Friend
Details Olivia Rodrigo - Get Him Back!
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Snelle - Radio
Details R3hab, Inna & Sash! - Rock My Body