1 Op Een Miljoen is de tiende Belgisch-Nederlandse hit in de Top 40

- Nieuws

 Metejoor Babet Pommelien Thijs Jaap Reesema
1 Op Een Miljoen is de tiende Belgisch-Nederlandse hit in de Top 40

Nu 1 Op Een Miljoen van de Belgische zanger Metejoor en de Nederlandse zangeres Babet de Top 40 heeft gehaald, staat het aantal Belgisch-Nederlandse Top 40-hits op tien. De grootste samenwerking tussen artiesten uit de lage landen is natuurlijk makkelijk te raden.

Dat is – nog steeds met afstand – Zoutelande van BLØF en Geike Arnaert. Om de statistieken er maar eens bij te pakken: dat nummer stond 31 weken in de Nederlandse Top 40 en stond er 10 daarvan op nummer 1. In totaal sprokkelde de track maar liefst 857 Top 40-punten bij elkaar: goed voor de 44e plek in de lijst van grootste Top 40-hits ooit. Op afstand volgen Jaap Reesema en Pommelien Thijs met Nu Wij Niet Meer Praten. Hun samenwerking staat nu op 594 punten en dat totaal kan nog oplopen, want het nummer staat momenteel op 13 in de Top 40.

Metejoor en Babet
Achter Metejoor schuilt de 29-jarige Joris Van Rossem, die de afgelopen jaren in België al flink wat tracks heeft uitgebracht, zoals Blij Om Je Te Zien, Samen Alleen en Boeit Me Geen (met Sarita Lorena). Echt grote hits leverde dat nog niet op. Toch besloot de zanger vlak voor de coronacrisis zijn baan op te zeggen en zich vol te storten op het artiestenleven. Het afgelopen jaar was dan ook een rollercoaster voor de Vlaming. Door de crisis kampte hij net als heel veel artiesten met een lege agenda en dus moest hij zich storten op het schrijven van tracks. Toch volgt er nu een beloning: 1 Op Een Miljoen stijgt deze week van 8 naar 6 in dé hitlijst van Vlaanderen, de Ultratop 50 en is nieuw in de Nederlandse Top 40.

Het is een samenwerking met Babet, die je misschien nog kent als kandidate van The voice Of Holland in 2012, maar die de afgelopen jaren absoluut niet stil heeft gezeten. Ze schreef nummers voor grote namen als Pitbull, The Chainsmokers en voor Demi Lovato. Bij Domien in de Top 40 vertelde ze deze week dat het voor haar bijzonder spannend was om in het Nederlands te zingen. Zelf brengt ze namelijk Engelstalig werk uit. De afgelopen jaren werden we getrakteerd op tracks als Over, Stronger en Chameleon.

Tiende plek
1 Op Een Miljoen neemt in de lijst van grootste Belgisch-Nederlandse hits voorlopig de tiende plek in, achter een wat vergeten track van Stef Bos en Bob Savenberg: Breek De Stilte stond in 1991 drie weken in de Top 40 en bereikte de 31e positie. Het nummer kwam niet verder dan 21 punten.

De top 3 van de lijst ziet er als volgt uit.

1. ZOUTELANDE – BLØF feat. Geike Arnaert (2017, 857 Top 40-punten)

2. NU WIJ NIET MEER PRATEN – Jaap Reesema & Pommelien Thijs (2020, 594 Top 40-punten)

3. SLAAP LEKKER (FANTASTIG TOCH) – Diggy Dex ft. Eva De Roovere (2009, 366 Top 40-punten)

Volgende samenwerking al onderweg?
Pommelien Thijs stijgt deze week met Kris Kross Amsterdam en Kraantje Pappie van 12 naar 8 in de Tipparade, met het nummer Tranen. Het is een bewerking van Passie van Clouseau, dat in 1995 op nummer 1 kwam. Tranen zou dus de volgende Belgisch-Nederlandse samenwerking kunnen zijn in de Nederlandse Top 40.

Foto: YouTube