Italiaanse zanger Al Bano sluit muzikaal comeback met Romina Power uit

- Nieuws

De Italiaanse zanger Al Bano (ESF 1976-1985-2000) sluit een muzikaal comeback met zijn ex-vrouw Romina Power (ESF 1976-1985) uit. Die tijd is voorbij zegt de nu 67-jarige zanger in het Duitse blad Das Neue. Er deden al langer speculaties de ronde dat Al Bano en Romina Power (59) zowel privé als op muzikaal gebied weer bij elkaar zouden komen. In 1999 gingen Al Bano en Romina ieder hun eigen weg. Ik heb met Romina een mooie tijd gehad aldus Al Bano.

 


Componist en zanger Al Bano werkt momenteel aan een nieuw album : "The Great Italian Songbook". Hierop zingt hij voor het eerst samen met zijn dochter Christel . Volgens Al Bano is zij een getalenteerd meisje. Ze componeert , schrijft teksten en zingt erg mooi.


In Nederland had het duo Al Bano en Romina Power in 1982 twee top tien hits in de Nederlandse Top 40 met "Felicita" en "Sharazan". "Liberta" bereikte in 1988 nog de 33ste plaats in die hitlijst.

 


Al Bano (echte naam Albano Carrisi , 20 mei 1943) en Romina Power (geboren in Los Angeles op 2 oktober 1951) deden in 1976 en 1985 namens Italië mee aan het Eurovisie Songfestival. Met "Well live it all again" werden ze in 1976 in Den Haag zevende met 69 punten. Ze zongen het nummer in het Italiaans en Engels. De Italiaanse titel van dit tweetalige nummer is "Noi lo rivivremo di nuovo". De versie "T'Aimer encore une fois" haalde destijds de Tipparade.

 


In 1985 werden ze in het Zweedse Göteborg opnieuw zevende. "Magic, oh magic" kreeg 78 punten van de jury. Hun andere dochter Ylenia was één van de achtergrondzangeressen. Zij is sinds 1994 zoek. In 2000 was Al Bano achtergrondzanger bij de Zwitserse inzending van het Eurovisie Songfestival": Jane Bogaert met "La vita cos'é ?" . Dit lied werd twintigste.

 


Al Bano en Romina Power hebben nog twee kinderen : zoon Yari en dochter Romina. Met Loredana Lecciso kreeg Al Bano nog twee kinderen. (Bron : Muziekfreaks.web-log.nl)