Dua Lipa scoort Alarmschijf met Homesick

- Nieuws

 Coldplay Chris Martin Dua Lipa

Homesick van Dua Lipa mag zich de komende week Alarmschijf noemen op Radio 538. Een mooie kroon op het geweldige jaar van de zangeres. 

Het is het einde van het jaar en dan is het natuurlijk tijd om terug te blikken met wat lijstjes. Afgelopen week kwam Spotify met een overzicht van de meest gestreamde artiesten van dit jaar. De nummer 1-positie bij de vrouwen was in het Verenigd Koninkrijk verrassend genoeg niet voor een grote naam als Katy Perry of Taylor Swift, maar voor Dua Lipa. Niet gek, want De Kosovaars-Britse zangeres heeft een ongelooflijk goed jaar achter de rug. Ze scoorde hits met Martin Garrix en Sean Paul (Scared To Be Lonely en No Lie), maar wist in haar eentje nog beter te scoren: New Rules schopte het tot nummer 1 in de Top 40.

'Ik wil Chris!'
Maar de 22-jarige Dua zal ongetwijfeld ook trots zijn op haar samenwerking met Coldplay’s Chris Martin. Hij schreef de track Homesick en nam het met haar op. Eigenlijk kwam de samenwerking tussen haar en Chris heel toevallig tot stand. “Ik zat in een meeting en iemand vroeg met wie ik het liefst samen zou willen werken. Ik antwoordde dat ik een sessie met Chris wel zag zitten. Één van de vrouwen in de kamer bleek weleens met hem te werken. Zij wilde hem wel wat muziek van mij laten horen. Dus ik koos wat nummers en wachtte af. Uiteindelijk kreeg ik een lieve mail terug, met het bericht dat Chris me wilde ontmoeten in een studio in Malibu!”

Intiem
Daar ontstond de track in een intieme setting: de Coldplay-zanger achter de piano, met Dua Lipa ernaast. Dat is terug te horen op het nummer, waarop de twee letterlijk samen zingen. En mocht het nummer je bekend in de oren klinken: het lijkt inderdaad op die ex-Alarmschijf van Coldplay, Everglow. De komende week hoor je Dua en Chris extra vaak voorbijkomen op 538: Homesick is de nieuwe Alarmschijf.

Credit foto: BSR Agency