Drummer Deep Purple had infact

- Nieuws

 Deep Purple
Drummer Deep Purple had infact

Deze week werden twee Europese shows van Deep Purple geschrapt en de drummer van de band, Ian Paice, heeft duidelijk gemaakt wat daar de reden van was.

"Aan alle mensen in Zweden en Denemarken die deze week hadden verwacht om Deep Purple te zien wil ik laten weten wat de reden was van het niet kunnen doen van het show. Ook wil ik een einde maken aan alle roddels en speculaties. In de ochtend van 14 juni werd ik wakker en voelde ik dat de rechterkant van mijn lichaam stijf was en kon ik mijn rechterhand en vinger niet controleren. Ik ben daarop naar het ziekenhuis gegaan waar is vastgesteld dat ik een klein infact of TIA heb gehad. Het team in het ziekenhuis in Stockholm was geweldig en ze zijn direct begonnen met behandelen”, zo schrijft Ian Pace in een verklaring.

“Na zowel een CT als MIR-scan is vast komen te staan dat er geen serieuze of permanente schade is. Vanaf dit moment heb ik alleen nog een wat verlamd rechtergedeelte van mijn gezicht en een tintelend gevoel in mijn rechterhand. Ik verwacht volgende maand het touren weer volledig te kunnen hervatten. Ik heb nu een set pillen die ik dagelijks moet innemen om er zeker van te zijn dat dit niet meer gaat gebeuren. Het spijt me dat ik niet kon spelen voor jullie. Dit zijn de eerste optredens met Deep Purple die ik heb moeten missen sinds het ontstaan in 1968.”