Chris Cornell (52) overleden

- Nieuws

 Soundgarden
Chris Cornell (52) overleden

Op 52-jarige leeftijd is woensdag zanger en gitarist Chris Cornell overleden.

De woordvoerder van Cornell bevestigde het nieuws richting Associated Press en beschreef het overlijden ‘plotseling en onverwacht’. Zijn familie is in schok en vraagt om privacy. Ondertussen wordt gekeken wat de doodsoorzaak van Chris is.

Chris Cornell staat te boek als één van de rondleggers van de grunge. Hij richtte in de jaren negentig de groep Soundgarden op. Spoonman bleef in 1994 in de Tipparade steken, waar Black Hole Sun later dat jaar zes weken in de Top 40 stond. Beide hits werden met een Grammy Award onderscheiden. Nadat de groep in 1997 stopt maakt hij solo muziek en is hij lid van Audioslave. In 2006 maakt hij met You Know My Name de titelsong voor Casino Royale, de 21e James Bond-film.

 

Zijn meest recente album verscheen in 2015, Higher Truth. De afgelopen tijd werkte hij aan een nieuw studioalbum. Soundgarden was inmiddels bezig met een Amerikaanse tournee die nog tot eind deze maand doorliep. 


Donderdagmiddag liet The Mirror weten dat er onderzoek wordt gedaan naar zelfmoord. De zanger werd dood gevonden in de badkamer door een vriend van de familie. "We onderzoeken dit als mogelijke zelfmoord. In die richting zijn we nu bezig", zo liet een woordvoerder van de politie in Detroit weten.