Alarmschijf voor Clean Bandit, Sean Paul en Anne-Marie

- Nieuws

 Anne-Marie Sean Paul ((JAM)) Clean Bandit
Alarmschijf voor Clean Bandit, Sean Paul en Anne-Marie

Clean Bandit veranderde afgelopen maand van samenstelling. De bandleden moesten even slikken, maar met een nieuwe single bewijzen zij dat er leven is na Neil Amin-Smith.

Dat was even schrikken voor Clean Bandit, toen hun violist Neil de band verliet. Hij wilde zich gaan richten op andere projecten en had het gevoel dat hij dit niet met het drukke schema van de Britse groep kon combineren.

Rijker geluid
Toch zat het trio dat overbleef, Jack Patterson, Luke Patterson en Grace Chatto, niet lang bij de pakken neer. “Het valt altijd te verwachten, dat er dingen veranderen. Aan de ene kant is het ook weer geweldig dat we nu doorpakken met twee nieuwe violisten. Zij hebben een ander, veel rijker geluid.”

Alleenstaande moeders
Rockabye is de eerste track waarop Neil niet te horen is. En uiteraard riepen Jack, Luke en Grace de hulp in van een stel vocalisten. Deze keer viel hun oog op zangeres Anne-Marie en op Sean Paul. Die laatste stond de afgelopen jaren alleen maar met samenwerkingen in de Top 40, dus het is allerminst verrassend dat hij toehapte. De single is een eerbetoon én steunbetuiging aan alleenstaande moeders, die ver moeten gaan om hun kind een goede toekomst te bieden. De komende week hoor je Rockabye extra vaak op Radio 538: het is de nieuwe Alarmschijf.